Vejlenser ny verdensmester efter svømmetriumf i USA

Kort efter midnat svømmede Andreas Hansen fra Vejle sig til VM-guldet i livreddersvømning ved World Games i USA.

Allerede fra start tog Andreas Hansen teten. Han vendte blandt de første i bassinet efter de første 50 meter. Halvvejs i løbet førte han, og konkurrenterne så ham ikke igen.

Med tiden 1.55.36 slog han sin egen personlige rekord med 0,82 sekund. Det er ny nordisk og dansk rekord på distancen.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.

Størst af alt gav tiden ham dog titlen som verdensmester i disciplinen konkurrencelivredning ved World Games - en international sportsbegivenhed for sportsgrene der ikke indgår i de olympiske lege.

- Det betyder meget at vinde den her konkurrence. Jeg valgte at gå ud og havde en fest med det. Jeg gik efter at gøre det så godt, jeg kunne og undgå at stresse over at at være med i et stort mesterskab, siger Andreas Hansen og tilføjer:

- Jeg svømmede et sekund af min personlige rekord. At jeg vandt med fire sekunder til anden pladsen, gør det kun endnu bedre. 

Store forventninger

Den unge svømmer fra Vejle Svømmeklub vandt i september sidste år EM-guld i samme disciplin - 200 meter obstacle, som er en disciplin inden for konkurrencelivredning, hvor svømmeren skal passere otte forhindringer undervejs.

Andreas Hansen fortæller, at livredningssporten betyder rigtig meget for ham, og det samme gør livredning. Han har taget uddannelse inden for livredning og uddanner andre i livredning - særligt de livreddere, der arbejder ved kysterne rundt i hele Danmark. 

Om World Games

World Games afholdes fra 7.-17. juli i Birmingham, USA.

Den danske delegation består af 62 atleter fra 14 forskellige sportsgrene.

World Games betegnes af flere som ’OL for de mindre sportsgrene’ og er dermed mere prestigefyldt at vinde end eksempelvis VM og EM.

Andreas H. Hansen vandt EM-guld i 200 meter obstacle i september 2021, og han blev nummer fire ved VM i australske Adelaide i 2018.

Natten til mandag 11. juli 2022 svømmede han sig til titlen som verdensmester i 200 meter obstacle ved World Games.


Dengang præsterede kun en italiener bedre. Forventningerne til Andreas Hansen var derfor store til World Games, hvor kun de otte hurtigste i verden fik lov at stille til start.

Som konkurrencelivredder er World Games det største, man kan opnå, udtalte han kort før konkurrencens start. Han forberedte sig allerede da på en uforglemmelig oplevelse, og uforglemmelig er der vist ingen tvivl om, at natten til mandag blev. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.

Andreas Hansen begyndte med konkurrencelivredning, da han deltog i det første internationale mesterskab i 2016. Det giver lidt afveksling fra den almindelige træning, siger han og understreger, at den almindelige svømning stadig er første prioritet.

Nu træner han frem til EM i almindelig svømning, som afholdes i Rom til august. 

- Herefter håber jeg, at jeg kan rykke op på ranglisten i forhold til svømning med forhindringer. Derefter håber jeg, at jeg kan vinde VM, siger han.