Vejles butikker protesterer: Ikke flere indkøbscentre her i byen

Planer om et nyt butikscenter i Vejle får byens butiksejere til at protestere. De frygter at endnu et butikscenter, vil betyde døden for flere af dem.

Vejles handlende står sammen. De vil ikke have endnu et butikscenter i byen, og forstår slet ikke politikerne holder fast i planerne om at bygge endnu et center på Posthusgrunden.

Der ligger allerede to shopping centre i Vejle, - Bryggen og Mary's og begge centre har flere lejemål der ikke er udlejet, det samme gør sig gældende i byens gågade. 

Derfor er en stor del af byens detailhandel uforstående overfor det nye projekt, hvor det er meningen, at der skal bygges 30.000 kvadratmeter nye butikker på Posthusgrunden samt et stormagasin. Desuden planlægges der med 330 boliger, og 1100 parkeringspladser.

Beregninger lavet af Nordic Proberty Vision (NPV), siger at byen samlet set på sigt vil vil få en øget omsætning på 20 procent.

Men den beregning om øget omsætning tror mange af de eksisterende erhversdrivendedet slet ikke holder stik.

Tværimod - de frygter, at det vil betyde, at flere af de eksisterende butikker må dreje nøglen om, og derfor har 67 butiksindehavere gjort indsigelser mod den høring som lige pågår.

Men Vejles politikere er ikke enige. Venstres Peder Hummelmose ser ingen problemer i centret kommer til byen, han mener byen slet ikke kan sige nej med udsigt til større omsætning til byen.

-Det kan ikke undgåes det måske går ud over nogen i hvert fald for en periode, men vi vil hjælpe alle de handlende så godt som muligt via City Vejle med forskellige initiativer. Men vi kan ikke sige nej til en øget intjeningsmulighed på 350 milloner kroner, som en rapport siger, at vi vil få med det nye center på Posthusgrunden, siger Peder Hummelmose til TV SYD.

Byrådsmedlem for den konservative, Dan Arnløv, er mere i tvivl:

-Jeg betragter det her høringssvar som et råb om hjælp – de er bange – og det kan jeg godt forstå for detailhandelsanalysen i projektet  siger en nedgang på 13 procent. Det er så meget som 25-30 butikker der skal lukke, hvis man regner de tal igennem, og det er rigtig alvorligt for vores by.  Det kan vi ikke sidde overhørig.

Derfor har Dan Arnløv heller ikke besluttet, hvor han står i sagen:

-Jeg har ikke gjort min stilling op endnu, skal jeg være ærlig og sige. Men man kan ikke gå ind i den her sag som politiker uden at kende konsekvenserne af ens beslutninger og konsekvensen af den her beslutning på posthusgrunden det kan være massedød af butikker.