Venstre i Vejle vælter Vandel-vindmøller

Venstres gruppe i Vejle Byråd er vendt som vinden – de vil ikke længere have vindmøller i Vandel.

Byrådet i Vejle har haft planer om at bygge 14 kæmpevindmøller i nærheden af Vandel. Og onsdag blev det afgjort, at vindmøllerne alligevel ikke bliver en realitet, da byrådet stemte imod planerne.  

Størstedelen af en splittet Venstre-gruppe i Vejle Byråd, heriblandt borgmesteren Arne Sigtenbjerggaard (V), stemte nemlig imod vindmøllerne i Vandel, selvom de tidligere har været særdeles positive omkring planerne. Og det blev altså de stemmer, der blev tungen på vægtskålen i forhold til vindmøllerne i Vandel.

Midt i processen forsøgte Venstres gruppe ellers at lave et ændringsforslag, da de ville vente på en rapport fra Kræftens Bekæmpelse om de eventuelle sundhedspåvirkninger af støj. Det forslag blev dog også nedstemt i byrådet. Og dermed faldt planerne om vindmøller endeligt.

Blandt borgerne i Vejle Kommune har der været blandede meninger om vindmølleplanerne, som længe har set ud til at blive en realitet med stemmer fra blandt andet Venstres medlemmer i Vejle Byråd. Skeptikerne får dog nu sin vilje, da politikerne nu har besluttet at vælte vindmøllerne, allerede inden de er blevet rejst.

Der er mere i vores 19.30-udsendelse i aften, og her på hjemmesiden opdaterer vi fra byrådsmødet senere.