TV der bevæger dig

Venstre jagter kvinder

Venstre i Jelling søger kandidater. Betingelse: De skal være kvinder.

Venstreforeningen er gået på jagt efter kandidater til kommunalvalget i november, og noget utraditionelt har den altså sat køn på ønskekandidaten. Det fortæller DR P4 Trekanten.

Oveni kønnet er der også bud efter særlige kompetencer.

Der efterspørges nemlig en kvindelig kandidat, der har tæt tilknytning til fritidsliv, kulturliv, børneområdet eller omsorgsarbejdet, som der står.

Pressemeddelelsen har provokeret den selvstændige iværksætter fra Kolding Merete Due Paarup.

Hun stiller selv op til det kommende kommunalvalg for netop Venstre:

- Jeg synes det er en kliché. Det kan godt være, at det rent faktisk er det, de har brug for, at der er nok slipsedrenge og erhvervsdyr derinde. Men det bliver lidt klichéagtigt, at vi har brug for en lidt blød kvinde, der kan tage hånd om de kvindelige vælgere, og har et godt netværk indenfor de bløde områder. Kunne det ikke lige så godt være en mandlig pædagog eller en mandlig halvtidssygeplejerske, eller for den sags skyld en kvindelig erhvervsleder med rundsave på albuerne, eller en der kunne slå i bordet?

- Det bliver sådan lidt pakket ind i noget - "vi har brug for noget til de bløde værdier" her, siger Merete Due Paarup.

Formanden for Venstre i Jelling Jens Ravn forstår ikke kritikken.

- Nu mener jeg jo ikke, at sådan noget som fritidsliv er særligt kvindeligt. Det er udelukkende, fordi vi har to mænd i forvejen, siger Jens Ravn.

Og de to mænd interesserer sig altså ikke for de her områder?

- Det er noget, du siger. Jeg gør opmærksom på, at vi har to helt fantastiske mænd valgt i dag, som også interesserer sig for de her områder - ja, siger Jens Ravn.

Er det særlig liberalt at søge efter en kandidat med et specielt køn?

- Det er absolut ikke liberalt. Men nu er det bare sådan, at vi har to mænd i forvejen, og jeg synes faktisk, det er en styrke, at vi har en politisk organisation, der tør sige, at vi gerne vil have en kvinde blandt de tre-fire kandidater, vi stiller op i Jelling, siger Jens Ravn.