Venstre kommer til at afgøre vindmøllestrid

En rundspørge blandt flere politikere i Vejle byråd tyder på, at det bliver en splittet Venstre-gruppe, der kommer til at afgøre vindmøllesagen.

Sammen med flere politikere i Vejle Byråd har TV SYD forsøgt at vejre stemningen for eller imod vindmøllerne i Vandel.

Ifølge de oplysninger, TV SYD har indsamlet i løbet af dagen, så stemmer mindst tre venstre-politikere og en socialdemokrat imod forslaget. Det samme gør Konservative, Liberal Alliance, DF samt de to løsgængere, Holger Gorm Petersen og Christa Laursen.

De to medlemmer af SFs byrådsgruppe stemmer for møllerne, og det samme ventes Enhedslistens medlem at gøre. Radikales ene medlem stemmer for vindmøllerne, og det samme ventes syv af socialdemokraternes otte medlemmer at gøre.

Det bliver lige antal stemmer for og imod møllerne, og tilbage er kun de resterende 9 medlemmer af Venstres byrådsgruppe. Niels Clemmensen (V) har tidligere i dag antydet at flere venstre-medlemmer vakler i deres beslutning om at stemme for møllerne, og efter at fire lokale Venstre-vælgerforeninger i fredags gik lodret imod byrådsgruppen, er det umuligt at sige, hvilken vej vinden blæser i Venstres byrådsgruppe.

Afgørelsen falder ved byrådsmødet onsdag eftermiddag kl. 16.30.