Venstrepolitikere i Vejle skifter mening om vindmøller

Flere medlemmer af Venstres byrådsgruppe har i 11. time ændret holdning til, hvorvidt det er en god ide at opføre 14 store vindmøller i Vandel.

Venstres byrådsgruppe i Vejle er splittet i spørgsmålet om, hvorvidt man skal stemme for at opføre 14 knap 150 meter høje vindmøller i et naturområde syd for Vandel.

Sagen har været diskuteret og møllerne planlagt i årevis, men fire lokale Venstre-vælgerforeninger har for nylig meddelt, at de er lodret imod vindmøllerne.

Også i byrådsgruppen har mindst to venstrepolitikere i løbet af den sidste uge skiftet holdning til vindmøllerne. Så sent som fredag d. 25. september udtalte Niels Clemmensen sig positivt om møllerne til TV SYD.  Men i dag, onsdag blot 6 timer før byrådsmødet fortæller Niels Clemmensen TV SYD at han har ændret mening om møllerne.

- Jeg har været for, men jeg har ændret holdning fordi møllerne stilles op midt i et unikt naturområde, siger Niels Clemmensen (V) onsdag formiddag til TV SYD. Han vil ikke afsløre de nærmere omstændigheder omkring sin ko-vending, men siger at det primært handler om naturhensyn.

Og Niels Clemmensen er ikke den eneste politiker i Venstres byrådsgruppe i Vejle, der har ændret mening om vindmøllerne.

- Umiddelbart er vi flere, der har ændret holdning, siger han onsdag til TV SYD. Udfaldet af dagens byrådsmøde, tør han dog ikke gætte på. 

- Jeg ved det ikke. Jeg er ikke i stand til at give dig et svar, siger han onsdag formiddag til TV SYD.