Vil bruge frie anlægsmidler til nyt p-hus

Budgetforhandlingerne – og valgkampen – er lige om hjørnet. Venstre og Dansk Folkeparti spiller ud med forslag om nyt parkeringshus ved Vejle Sygehus.

Vejle Sygehus var det første, som fik bygget et p-hus under Region Syddanmark. Men efter bygning af det nye psykiatriske hospital er kaos vendt tilbage, når patienter og pårørende skal af med bilen.

- Parkeringssituationen ved Vejle Sygehus er ikke længere holdbar. I Dansk Folkeparti er vi meget optagede af, at vores sygehuse er tilgængelige, og at patienterne og de pårørende har ordentlig og nem mulighed for at parkere ved sygehuset. Jeg ved fra både henvendelser fra patienter, såvel som fra egne oplevelser, at det ikke længere er tilfældet i Vejle, siger gruppeformand for Dansk Folkeparti, Thies Mathiasen.

Thies Mathiasen har selv prøvet at cirkulere rundt i over en halv time for at få en p-plads. Eller at han endelig fandt en plads på yderste dæk i parkerigshuset, som er tiltænkt personalet. 

Behovet for flere p-pladser vokser, fordi sygehuset får flere patienter. Antallet af ambulante behandlinger er steget mere end 50 pct.

- Og de kommer alle i bil, siger regionsrådsformand Stephanie Lose til TV SYD.

Dansk Folkeparti og Venstre blev i weekenden enige om at foreslå, at der skal bygges endnu et p-hus ved Vejle Sygehus. Partierne lægger op til, at det kan ske for de såkaldte ”frie anlægsmidler”, som regionen har for 2017.

Indkøb af apparater udskudt

I løbet af sommeren har Region Syddanmark lavet om på prioriteringen af anlægsopgaver. Det har frigjort nogle millioner, som kan bruges, hvor der er virkelig behov for det. Og hvis der kan skabes politisk enighed om det. 

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) siger:

- Et nyt p-hus i Vejle vil i den grad kunne mærkes for de patienter og pårørende, der har deres gang på sygehuset. Derfor står det højt på vores ønskeliste at sikre et sådant p-hus, når vi nu har muligheden.

Hun forklarer, at de frie anlægsmidler er en pulje, som er opstået ved, at indkøb af noget apparatur er udskudt. 

P-huset ved Vejle Sygehus blev taget i brug for syv år siden. Det er primært tiltænkt personalet. I flere år var p-området ved sygehuset administreret af et privat parkerings-selskab. Men nu er parkeringen givet fri – og det giver dagligt kaotiske tilstande. 

quote

Parkeringssituationen ved Vejle Sygehus er ikke længere holdbar. I Dansk Folkeparti er vi meget optagede af, at vores sygehuse er tilgængelige, og at patienterne og de pårørende har ordentlig og nem mulighed for at parkere ved sygehuset. 

Thies Mathiasen, 2. næstformand og gruppeformand i Dansk Folkeparti

Et problem har bl.a. været, at mange bilister, som ikke kan finde p-pladser i centrum, stiller bilen ved sygehuset. 

Det problem anser sygehuset for at være overstået. Men det har også været nødvendigt at få sin egen p-vagt. Han holder øje med, om personalet stiller bilen på de pladser, der er tiltænkt patienter og pårørende, eller om der er gæster, som har brug for hjælp.

Parkeringsforholdene ved Vejle Sygehus har været kaotiske i mange år. Selv om sygehuset fik et p-hus i 2010.
Parkeringsforholdene ved Vejle Sygehus har været kaotiske i mange år. Selv om sygehuset fik et p-hus i 2010.
Foto: Google Maps

FAKTA: