TV der bevæger dig

Vil drøfte togbro med SF-ministre

Transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) fik en ny invitation med hjem, da hun var i Vejle i dag. Hun fik en åben invitation til at se, hvad en togbro over Vejle Fjord vil få af konsekvenser.

SFs byrådsgruppe i Vejle står bag den åbne invitation, som også blev sendt til en anden SF-minister, miljøminister Ida Auken.

- Vi har forståelse for, at der skal laves en smidigere kollektiv trafik i hele landet, men må erkende, at når det rammer vores område så hårdt, som det er forslået, så er vi nød til at reagere, skriver de fire SF-politikere i invitationen.

Otte minutter

I regeringens nye togplan er lagt op til en tog-bro over Vejle Fjord. Broen, der vil koste over fire milliarder kroner, skal korte rejsetiden mellem Odense og Aarhus med otte minutter.

Vejle Kommune er imod en togbro. Den vil nemlig underminere grundlagt for Vejle Havn. Broen skal nemlig kun have en gennemsejlingshøjde på 29 meter - mod den eksisterende vejbros 40 meter.

Vejle Havn har gjort op, at en lavere bro vil udelukke hvert tredie skib fra at anløbe Vejle.

Har en båd klar

SF'erne peger også på, at en bro vil skæmme naturen - og de udtrykker

- Vi vil gerne vise jer, hvilke konsekvenser denne bro vil have. Naturen vil vi vise jer fra landsiden, men også fra vandsiden. Vi står klar med en båd, så I ved selvsyn ? også ude fra fjorden ? kan se de naturmæssige konsekvenser som dette tiltag måtte have, skrive de fire byrådspolitikere til deres partifæller i regeringen.