TV der bevæger dig

Vil rive center ned for at give plads til Magasin

Ejeren af et næsten tomt butikscenter i Vejle vil rive det ned og bygge et nyt center med plads til to store butikker. Den største skal muligvis huse et Magasin, som dermed vender tilbage til Trekant-området.

Å-centret i Vejle skal rives ned og erstattes af nyt byggeri, som måske skal huse et stormagasin. (GoogleMaps)

Vejle Kommune har lagt projektet ud til en såkaldt fordebat på sin hjemmeside. Her vil borgerne inden månedens udgang kunne komme med deres bud på, hvad grunden kan bruges til.

Rives ned

Ifølge hjemmesiden ønsker ejeren at rive Å-Centret, som ligger nabo til butikscentret Bryggen i Vejle, ned. I stedet vil han opføre et nyt byggeri i tre eller fire etager.

Ejeren, Teddy Thomsen, Give, er overrasket over, at så mange detaljer om projektet er lagt ud på kommunens hjemmeside, skriver Vejle Amts Folkeblad.

24.000 kvadratmeter

Projektet vil medføre, at de 5250 kvadratmeter, som Å-centret i dag fylder, skal rives ned. I stedet opføres et nyt hus på 24.000 kvadratmeter.

Det vil omfatte 7000 kvadratmeter parkeringskælder, to butikker på hhv. 8700 og 1300 kvadratmeter. Desuden skal der være plads til en snes lejligheder i komplekset.

Projektet kræver, at der laves et tillæg til lokalplanen, så der åbnes mulighed for at lave en butik på over 2000 kvadratmeter.

En lokalplan for området kan være klar til foråret - samtidig med en byggetilladelse. Det betyder, at byggeriet kan være færdigt i 2015.

Magasin som lejer?

Teddy Thomsen ønsker ikke overfor avisen at fortæller om mulige lejere. Men der gættes på, at det er Magasin, som vil flytte ind på det store lejemål. Magasin er meget interesseret i at flytte ind i Vejle - og har været sat i forbindelse med andre projektplaner i Vejles Midtby.

Magasin etablerede sig i Kolding i det nyåbnede Kolding Storcenter. Men er blev forretningen lukket for flere år siden. Nu tyder meget på, at Magasin er på vej tilbage til Trekantområdet.

Å-Centret i Vejle har de seneste år stået næsten helt tomt, efter at SuperBest lukkede. Det har været svært at leje de tomme butikslokaler ud i det spøgelsesagtige butikscenter.

Vejle Kommune hjemmeside