Vindmølleprotester i modvind

Tiden er ved at rinde ud for modstandere af 14 kæmpevindmøller ved Vandel. Onsdag i næste uge er vindmølleparken til afstemning i Vejle byråd.

Borgerne i Vandel er godt trætte af, at Vejle Kommune planlægger en park med 14 kæmpevindmøller, der hver når en højde på knap 150 meter. Møllerne skal efter planen ligge langs med Søndre Ringvej lige syd for Vandel.

Beboerne i området har i flere år gjort indsigelser mod kommunens planer, men uden resultat. Det er ved at være sidste udkald, for onsdag d. 30. september skal Vejle Byråd endeligt beslutte, om planerne skal føres ud i livet og de 14 kæmpevindmøller opføres.

I et sidste forsøg på at overbevise politikerne om, at en møllepark syd for Vandel er en rigtig dårlig ide, har en gruppe borgere inviteret til dialogmøde på Vandel Kro lørdag. Her er det meningen at borgere og politikere en sidste gang kan debatere vindmølleplanerne.

Initiativtager til dialogmødet og borger i Vandel, Johanne Toftgaard, bor 2 km. fra området, hvor de nye kæmpevindmøller skal stå. Hun er en af de flere hundrede borgere, der har gjort indsigelse mod møllerne.

- Jeg tænker at det er rigtig synd for naturen og for os i lokalsamfundet, men også Vejle kommune, som gerne vil være et attraktivt bosted, siger Johanne Toftgaard til TV SYD.

Modstanderne af projektet  mener, at møllerne både vil skæmme landskabet, og at møllerne vil larme og på den måde ødelægge roen i området. De er ikke alene i deres modstand. Også flere byrådsmedlemmer mener, møllerne er en dårlig ide, men ikke nok til, at de kan forhindre opførelsen af de 14 kæmpevindmøller.

- Det ser lidt sort ud med det byrådet har meldt ud nu, siger 2. viceborgmester i Vejle, Holger Gorm Petersen(løsgænger). Han er frustreret over, at byrådet tilsyneladende ikke lytter til borgernes protester mod kæmpemøllerne.

- Man lytter ikke til borgerne. Der har været mere end 200 indsigelser, og man har bare overhørt dem og slet ikke taget hensyn til dem, siger Holger Gorm Petersen torsdag til TV SYD.

Dialogmødet mellem borgere og politikere finder sted på Vandel Kro, lørdag d. 26. september kl. 14.00.