TV der bevæger dig

Vindvarsel forlænges til kl. 23

Lillebæltsbroen og Vejlefjordbroen får den kraftige vind lige på tværs. Derfor opretholdes advarslen om at bruge broerne for vindfølsomme køretøjer indtil kl. 23.

00:28

1 af 2

Et blæsevejr over Danmark har hele fredag gjort det besværligt for trafikanter at krydse landsdelene.

På grund af voldsom vind frarådes indtil kl. 23 alle vindfølsomme køretøjer at køre på tre broer - Øresundsbroen, Lillebæltsbroen og Vejlefjordbroen. Samtidig er der indført hastigheds-begrænsning flere steder.

På Vejlefjordbroen har blå advarselsblink været tændt siden de tidlige morgentimer. Sammen med hastighedsbegrænsning på 80 km/t.

Vejlefjordbroen er forsynet med halvanden meter høje vind- og støjskærme i hele broens længde. Men det har vist sig, at skærmene ved høje vindhastigheder faktisk gør det sværere at køre over broen, fordi vinden kastes ned på tværs af køreretningen. Det har bl.a. givet motorcyklister store problemer.

Vindfølsomme køretøjer er blandt andet lastbiler med meget let eller ingen last. Også biler med campingvogn eller anhænger samt busser og varebiler hører til kategorien, som frarådes at køre på Lillebæltsbroen.

På Lillebæltsbroen er hastighedsgrænsen ikke sat ned.

DMI har udsendt varsel for vindstød af stormstyrke eller stærk storm flere steder i landet fredag.

Mere vejr