TV der bevæger dig

Vinterferiebørn bygger vindmøller og både på Økolariet

Hele ugen kan børn og barnlige sjæle lære om energi i oplevelsescenteret Økolariets nye udstilling "Tilbage til fremtiden".

Camilla og Rasmus Gade byggede deres egen vindmølle og båd på Økolariet i Vejle. Foto: Anni Kirkeby Lauridsen, TV SYD

Økolariet i Vejle byder på et hav af aktiviteter i skolernes vinterferie. De besøgende kan blandt andet prøve at bygge deres egen vindmølle eller vinddrevne båd.

Blandt onsdagens besøgende er de to søskende Rasmus og Camilla Gade. De ved helt præcis, hvorfor de besøger udstillingen.

- Min far går meget op i økologi og strøm. Han har fået en elbil, så det er meget vigtigt for ham, siger Camilla Gade til TV SYD.

De to søskende og deres jævnaldrende lærer om energi og klimaforandringer i både fortid, nutid og fremtid – og storesøster har styr på, hvad hun skal lave.

Man skal have det sjovt, og så får man også lidt viden. 

Hanne Rasmussen, projektleder, Økolariet, Vejle

- Jeg skal lave et energikrus, forklarer Camilla Gade.

Men lillebror og far synes, at det ligner noget andet.

- Laver hun en vindmølle? spørger Rasmus Gade.

Det vigtigste er, at de besøgende lærer noget.

- Det skal først og fremmest være en oplevelse. Jeg er ret sikker på, at man også både lærer og får noget viden. Men det er ikke sikkert, at man opdager det. Det er i hvert fald det, vi gerne vil. Så man skal have det sjovt, og så får man også lidt viden. Det er jeg sikker på, siger Hanne Rasmussen, der er projektleder på Økolariet i Vejle.

Både Camillas vindmølle og Rasmus’ båd virkede efter hensigten. Inden de gik hjem nåede de også at smage på tørrede græshopper.

Økolariet har åbent alle dage i vinterferien fra 10-16. Der er gratis entre.