Virksomhed blæser på regeringen og beholder "store bededag"

En direktør i Vejle er blevet så harm over, at store bededag bliver afskaffet, at han giver sine ansatte ikke én, men to ekstra fridage som kompensation.

I dag 28. februar 2023 siger vi farvel til store bededag - 123.059 dage efter den blev indført.

Allerede da det kom frem, at regeringen havde skumle planer med den fridag, blev Karl Andreassen, direktør i Green Energy i Vejle, så pikeret, at han på stedet lovede sine ansatte to nye fridage i stedet for den ene, de mister.

- Det er simpelthen det dummeste, og endnu dummere er den begrundelse, de bruger. De tre milliarder kunne vi have fundet på mange andre måder. Og så skal regeringen ikke blande sig i løn- og arbejdsforhold på arbejdsmarkedet, siger direktøren.

quote

Det er hul i hovedet

Karl Andreassen, direktør, Green Energy

Green Energy i Vejle laver solfangeranlæg til lastbiler, trailere, anhængere og andre ting på hjul. Det er et datterselskab af et firma i Norge, og der er et halvt hundrede ansatte i Vejle. De fleste ansat de seneste år.

- Det er hul i hovedet at afskaffe en fridag, der ligger på en fredag. De ansatte oplever, at de får fri i tre dage og ikke kun én. Det havde været bedre at sløjfe en fridag midt i ugen, foreslår direktøren.

Forslaget har tirsdag være til debat i Folketinget og er altså endt med at blive til lov. Men ikke som sådan hos Green Energy.

- Jo mere man giver folk fri, jo mere arbejder de, når de er på arbejde. Jeg skal skaffe et overskud til aktionærerne, og det kan jeg skaffe ved at give folk fri, siger Karl Andreassen og tilføjer:

- Den tid er forbi, hvor vi arbejdsgivere betragter medarbejderne som nogle røvhuller, der bare er interesserede i at stjæle pengene op af lommen på os. Folk arbejder ikke kun for at få flere penge eller en bonus i dag. De arbejder for at få mere frihed til at være sammen med deres familie.

Karl Andreassen, direktør, Green Energy
Karl Andreassen, direktør, Green Energy

Det er altså ikke for de ansattes blå øjne skyld, at direktøren stanger fridage ud. Der er andre fordele.

- Det er blevet betydeligt lettere at rekruttere nye ansatte, efter at det her er kommet frem, siger direktøren.

De ansatte på Green Energy får til al overflod aktier i moderselskabet, der svarer til fem procent af deres løn. Og direktøren er ikke  bange for at være fremadskuende.

- Jeg tror faktisk, at vi er på vej mod en firedages uge, slutter direktøren.