Bilal blev genforenet med sin familie

Den næststørste historie på TV SYDs Facebook-side i 2015 handlede om den syriske flygtning Bilal Alali, der genforenes med sin familie i lufthavnen.

Med et stort kram og tårerne trillende ned af kinderne, bød Bilal Alali sin kone og to børn velkommen til Danmark i Københavns lufthavn.

Den syriske flygtning Bilal Alali ankom til Sønderborg i september 2014. Her fulgte TV SYD ham, da vi lavede serien om miraklet på Als.

Bilal Alali flygtede fra krigen i sit hjemland, og i maj 2015 blev han så genforenet med sin kone og to små børn efter flere måneders adskillelse. TV SYD var med Bilal Alali i lufthavnen, hvor et rørende øjeblik udspillede sig, da han endelig fik muligheden for at kramme sine kære – endda på sin mindste søns et års fødselsdag.

- Jeg er simpelthen så glad. At se mine børns ansigter og hvor meget de er vokset, det kan ingen ord beskrive, sagde en meget rørt Bilal Yücelbas, da TV SYD var med ved genforeningen.

Og Bilal Alali har store drømme for fremtiden i Danmark.

- Jeg skal være det bedste menneske her i Danmark. Og jeg vil opdrage mine børn til at være det samme, sagde han til TV SYD tilbage i maj.

I mellemtiden er Bilal Alali og familien rykket til Ballerup. Og de kan glæde sig over, at klippet med Bilal Alali er en af de mest sete på TV SYDs Facebookside i 2015.

 - Mødre og fædre, som har et barn, kender præcis min følelser, sagde Bilal Alali i maj til TV SYD, og noget tyder på, at Bilal har helt ret.

Bilal Alalis genforening med familien nåede ihvertfald næsten 800.000 personer på Facebook, og det resulterede i mere end 30.000 synes godt om-tilkendegivelser, flere tusinde kommentarer og flere tusinde delinger.

Du kan gense opslaget her:  

Hjemmerøvere, forsvundet gravhund og en penis i strik – godt nytår!