Mobilbelastning når Vorbasse vokser fra 1.400 til 100.000

Frem til søndag vokser indbyggertallet i Vorbasse fra 1.400 til ca. 100.000 på grund af det årlige marked. Det giver massiv mobilbelastning.

Men det er bl.a. Telenor klar til. Der er opstillet to ekstra mobilmaster, hvor den ene har en ekstrem sendekapacitet, skriver Telenor i en pressemeddelelse.

- Det skulle ikke blive et problem, når der er opstillet to ekstra master i år, siger formand for Vorbasse Marked, Brian Madsen, til TV SYD.

Teleselskaberne kan mærke, at flere og flere deler fotos på de sociale medier. Det giver et rekordstort data-forbrug.

- Vi bliver mere og mere begejstrede for at dele vores oplevelser i form af foto og video på Facebook, Instagram og Snapchat. Det ser vi ved, at upload fylder væsentlig mere på vores event-sendere, end det gør på vores almindelige master. Derfor toptuner vi vores netværk til den ekstreme datatrafik, vi forudser i markedsdagene, så vores kunder kan få en god netværksoplevelse uden forsinkelser og black outs, selvom helt ekstremt mange mennesker er samlet på en mark ved Vorbasse, fortæller netværksdirektør Peter Ditlev Nødbak fra Telenor.

Selskabet har opstillet en 21 meter høj mobil-mast ved siden af Markedshallen tæt på Hestepladsen på Vorbasse Marked.  Telenor har fire lastbiler med ekstra mobilmaster. De opererer ved ikke mindre end 42 festivaller og andre udendørs arrangementer i år. 

Den ene af to mobile master, som er stillet op på Vorbasse Marked.
Den ene af to mobile master, som er stillet op på Vorbasse Marked.