Massiv kritik af VUC Syd for luksusforbrug

Radio24syv har gennem flere dage afdækket et massivt overforbrug på VUC Syd. F.eks. til ”pædagogiske dage” på luksushoteller i udlandet.

VUC Syd brugte 3,9 mio. kr. på luksushoteller til lærere og transport af oplægsholdere og musik til ”Pædagogiske dage”, som VUC Syd har haft tradition for at holde i udlandet hvert andet år.

Indkvarteringen sker på 4- og 5-stjernede hoteller. Festmiddagene er med fri bar. Og danske musikere hentes ind fra Danmark, fortæller Radio24syv.

quote

Det var ikke det faglige udbytte, der var i fokus. Det var underholdningen. Det var at give medarbejderne en oplevelse; komme ned på et fedt hotel, spise god mad, få fri bar og tid til at ose.

Tidligere underviser på VUC Syd til Radio24syv.

De seneste tre ture – til Wien i 2010, Hamborg i 2012 og Berlin i 2014 – kostede 3.9 mio. kr. for den statsfinansierede, selvejende institution.

Rektor ved Folkeuniversitetet i København, cand. jur. Bente Hagelund, der har skrevet flere bøger om forvaltningsret, peger på, at offentlige myndigheder skal udvise særlig sparsommelighed. Til radioen siger hun:

- Det er nogle meget dyre “Pædagogiske Dage”. Der er ikke noget problem i at holde sådan et arrangement for medarbejderne, men det kunne godt have været gjort billigere.

Radio24syv har talt med en tidligere medarbejder, som var med på turen til Hamborg, som kostede 1,2 mio. kr. – eller 5.400 kr. pr. person.

- Det var ikke det faglige udbytte, der var i fokus. Det var underholdningen. Det var at give medarbejderne en oplevelse; komme ned på et fedt hotel, spise god mad, få fri bar og tid til at ose. Der blev slet ikke snakket om, hvad det kostede, eller hvad det måtte koste, siger vedkommende til Radio24syv.

Borgmester H.P. Geil, Haderslev Kommune, er bestyrelsesformand for VUC Syd.

- Der er ingen tvivl om, at det faglige program skal være i orden. Det har vi haft en fornemmelse af, at det har været hver gang - og det tror jeg stadig på. Men vi vil drøfte turene på næste bestyrelsesmøde, fordi andet ville være unaturligt med den medieopmærksomhed, der har været, siger han til Radio24syv.

Onsdag fratrådte direktør for VUC Syd, Hans Jørgen Hansen, efter eget ønske. Opsigelsen er dog ikke begrundet i historierne om luksusrejserne, men Hans Jørgen Hansen siger til JydskeVestkysten, at de seneste dages mediestorm har været ”mindre sjov”.

Hans Jørgen hansen forlod VUC Syd i juni efter omtale af ekstravagant pengeforbrug
Direktør Hans Jørgen Hansen fratrådte onsdag sin stilling på VUC Syd. (Arkivfoto)