TV der bevæger dig

VUC Syd brugte millioner på reklame

Den tidligere ledelse af VUC Syd var i hvert fald god til én ting - at bruge penge. Alene i 2017 brugte den 4,7 millioner kroner på reklame.

VUC Syd har brugt millioner på marketing. Foto: TV SYD

Dyre gaver, dyrt inventar og generel mangel på styring af økonomien har bragt VUC Syd i en økonomisk situation, der får Luksusfælden til at ligne en stille snak om, hvor meget, der skal ligge i portokassen.

Uddannelsesinstitutionen har været truet af lukning, har en gæld på 100 millioner og er nu under administration af en midlertidig bestyrelse. Nogle af pengene er gået til marketing og reklamer.

TVSYD har fået aktindsigt i vore lokale uddannelsesinstitutioners forbrug af penge til marketing og reklame. I 2017, hvor de nyeste tal stammer fra, brugte VUC Syd 4,7 millioner kroner på at gøre opmærksom på sig selv. Det er mere end dobbelt så meget, som den uddannelse med det næststørste budget, nemlig IBC International Business College, der brugte lige over 1,9 million. Og en meget stor uddannelsesinstitution som Rybners i Esbjerg brugte 1,1 million kroner.

Haderslevs borgmester, H.P. Geil, Venstre, og formand for bestyrelsen på VUC Syd i 10 år, kan ikke på stående fod huske, hvad de mange penge blev brugt til. Han henviser til den nye direktør for VUC Syd, Asbjørn Nielsen.

Han har dog kun været direktør siden 1. maj 2018, og tallene er fra 2017, så han kan heller ikke fortælle, hvad pengene er blevet brugt til. Tallene for 2018 kommer først til april i år.

- Men det bliver væsentligt mindre i fremtiden, fortæller han til TV Syd i dag.

Hvor meget mindre kan han ikke redegøre for, budgettet er ikke blevet færdigt endnu, men en ting er sikker.

- Alle sponsorater er blevet sagt op, og der bliver ikke tegnet nye, fortæller direktøren.

Den tidligere direktør, der stod i spidsen for pengefesten, har til Jydske Vestkysten udtalt, at han ikke vil sige noget som helst om sin tid som direktør.

Læs også VUC SYD vil forlade Haderslev

Mest sete på tvsyd.dk