Hund forsvandt i vandløb - nu advarer ejeren

Strømmen er stærk i flere vandløb i disse dage. Det gælder også Seest Mølleå lidt uden for Kolding.

Her fik det en tragisk udgang for en 1,5 år gammel Old English bulldog ved navn Eddie, som løb frit og legede i området langs med åen på en gåtur med sin ejer. 

Hunden hoppede i åen tæt ved stedet, hvor et rør fører Seest Mølleå under Eliassensvej. Det har den gjort mange gange før, men denne gang tog den stærke strøm hunden og førte den ind i røret.

Ejeren tilkaldte hjælp, og Trekant Brand rykkede ud med i alt fem brandfolk. Redningsfolkene kæmpede en brag kamp for at redde hunden ud, men trods en ihærdig indsats lykkedes det dem ikke at få fat i hunden, der forsvandt ind i røret.

TV SYD har talt med hundens ejer, der bekræfter hændelsesforløbet, men ønsker ikke at stå frem med navn, da ejeren stadig er stærkt følelsesmæssigt påvirket af hændelsen. 

- Den vejede 30 kilo. Min 3-årige datter, der var med på turen, vejer 15 kilo. Det kunne lige så godt have været hende, der faldt i vandet, siger ejeren til TV SYD. 

På ulykkesstedet blev hunden ført ind gennem røret.
På ulykkesstedet blev hunden ført ind gennem røret.
Foto: Daniel Rasmussen

Trekant Brand bekræfter, at brandvæsenet har deltaget i en aktion, hvor man forsøgte at redde hunden ud fra røret. 

- Da vi ankommer er jeg godt klar over, at der ikke er så meget at gøre i forhold til hunden. Vi formoder allerede dér, at den desværre er død, men vi ville jo gerne hjælpe ejeren med at se, om vi kunne få hunden ud, siger Arne Christensen, der er indsatsleder ved Trekant Brand, og som ledede den pågældende aktion. 

Han fortæller, at røret dykker lidt, og derudover er der ekstremt meget vand i åen, så røret var under vand. 

- Vi hopper i våddragter to mand. Vi forsøger at stikke en træstamme på cirka 10 meter igennem fra begge sider for at se, om der måske er nogle grene derinde, der har bremset hunden, som vi kan løsne, men det lykkes os ikke at gøre nogen forskel, siger han. 

Røret i åen ligger ikke langt fra en sti, hvor mennesker færdes.
Røret i åen ligger ikke langt fra en sti, hvor mennesker færdes.
Foto: Daniel Rasmussen

Han fortæller, at røret er 28 meter langt, så det har ikke været muligt at nå hele vejen igennem røret. Teorien er derfor, at hunden enten sidder fast i røret under vejen, eller at den er skyllet igennem og derfor ligger et sted længere nede ad åen. 

- Vi gjorde alt, hvad vi kunne for at forsøge at hjælpe i den ulykkelige situation, selvom der nok ikke var så meget at gøre i forhold til hunden, men vi syntes jo, at det var synd for familien, siger Arne Christensen. 

Hunden Eddie var 1,5 år gammel og af racen Old English bulldog.
Hunden Eddie var 1,5 år gammel og af racen Old English bulldog.
Foto: Privatfoto

Ikke ufarligt

Den dag var det familiens hund, der faldt i vandet. Med på turen var dog også ejerens 3-årige datter. 

Det er derfor svært ikke at tænke på, hvad der kunne have været sket, hvis det i stedet var den lille pige, der var faldet i vandet. 

Tanken har da også strejfet Arne Christensen. 

- Jeg kan i hvert fald sige, at det er ikke ufarligt, siger han.

Det er Kolding Kommune, som er ansvarlig for eventuelt at opstille afspærring eller andre sikkerhedsforanstaltninger ved åen. 

73357288037__899FF883-7564-4D15-A1A2-4963D7B1A6A6.jpg
Foto: Privatfoto

- Det er en meget tragisk hændelse. Jeg vil gerne opfordre til, at man er påpasselig, når man bevæger sig langs med åerne i området, siger Mads Astrup Sørensen, chef for Anlæg og Drift i Kolding Kommune. 

Han kan ikke sige noget om den konkrete sag, men generelt siger han, at det vil være vanskeligt eller umuligt for kommunen at opstille afspærring langs med hele åen, da det vil være for omfattende. 

Derudover vil det formentlig ikke være muligt at sætte et gitter foran røret, da det vil stoppe til med grene og andet. 

Hund 2.jpg
Foto: Privatfoto

Mads Astrup Sørensen siger desuden, at det ikke er sikkert, at det fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt vil være bedre at sætte en rist i røret. Det hænger sammen med, at der er risiko for, at børn eller andre, der falder i vandet, kan sidde fast i risten eller bliver presset op imod den af strømmen. 

Hjælp er velkommen

Hvis der er dykkere eller andre med specialudstyr, som har mulighed for at hjælpe med at undersøge, om hunden stadig sidder fast i røret, vil ejeren byde det velkommen. 

Hvis man ønsker at hjælpe, kan man kontakte Annika Rathleff, som er veninde til hundens ejer. Kontaktoplysninger fremgår af opslaget nedenfor. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.