Tonsvis af frugt går til spilde

Halvdelen af alle frugter i haverne bliver ikke spist. Alt for meget frugt rådner op og går til spilde.

Det får Forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad og Landbrug & Fødevarer til at gå sammen om en opfordring til danskerne om at udnytte frugterne fra egne haver.

- Det er et ærgerligt spild, som især i lyset af den økonomiske krise betyder penge lige ud af vinduet, eftersom danskerne køber æbler i butikkerne i stedet for at udnytte deres egne, siger Klaus Jørgensen, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer.

Ifølge ham produceres der omkring 10 mio. kilo pærer og æbler i vores private haver.

Kun halvdelen bliver spist - resten får lov til at rådne op.

Det svarer ifølge Klaus Jørgensen til frugt for en værdi af 50 mio. kr.

- Har man ikke selv tid eller overskud til at plukke den gode frugt i sin have, bør man anvende sociale medier som Facebook eller Twitter til at aktivere sit netværk og invitere vennerne til at plukke æblerne, siger Selina Juul, stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad.