Her er hemmeligheden bag Danmarks bedste grillpølse

Der ligger flere måneders forberedelse og mange prøvesmagninger bag Danmarks bedste grillpølse, som Slagter Christiansen på Fanø har lavet.

Den smager af ramsløg. Har grove stykker hvidløg. Den er røget, lavet på svinekød i en naturtarm, og så har den nogle hemmelige krydderier, som gør den store forskel. Sådan beskriver slagtermester Henrik Christiansen Danmarks bedste grillpølse.

Hans slagterforretning i Nordby på Fanø vandt prisen tirsdag ved årets DM i slagterhåndværk, som blev holdt på fødevaremessen Foodexpo i Herning.

- Vi er megastolte. Det er kæmpestort. Det er dejligt, når man går op i det og bruger ekstra tid på det, at det så også bliver belønnet, siger slagtermester Henrik Christiansen.

Henrik Christiansen og hans søn på podiet til DM i slagterhåndværk
Henrik Christiansen og hans søn på podiet til DM i slagterhåndværk
Foto: Danske Slagtermestre

Flere kunder i butikken

I slagterforretningen i Nordby på Fanø er der ekstra travlt i dag. Folk vil gerne smage den berømte grillpølse, så der er sat smagsprøver frem på disken.

- Vi kan mærke en øget interesse på den. Salget er ikke stukket af endnu, men det regner jeg med, at det gør til påske. Så vi producerer ekstra fra i morgen, siger Henrik Christiansen.

Grillpølsen har været igennem flere runder, før den i søndags blev kåret til den bedste. I oktober sidste år blev første runde af DM i slagterhåndværk afholdt med knap 400 produkter i fem kategorier. Kun fem produkter i hver kategori gik videre til finalen i Herning i weekenden. 

Børn er de bedste dommere

Hos Slagter Christiansen er alt hjemmelavet på egne opskrifter. Den nu prisbelønnede grillpølse blev allerede solgt i forretningen sidste sommer. Året før fik Henrik ideen til den, henover vinteren blev den udviklet og finpudset, og i sommer var folk så vilde med den, at de valgte at sende den til konkurrencen.

- Det, vi laver, skal ikke være det samme som andre steder. Vi kan godt li’ at sætte vores eget præg på det, og så er det jo ekstra fedt, når man får et klap på skulderen for det, siger Henrik Christiansen, der har et helt bestemt smagspanel, som han altid lytter til.

- De bedste smagsdommere er børn. Hvis børn kan li’ det, så sælger det, griner han.

Hvis man vil have fat i Danmarks bedste grillpølse, skal den købes i forretningen på Fanø, men man kan også sende en mail og spørge, om det er muligt at få tilsendt en omgang til privatadressen.

Om konkurrencen:

  • DM i slagterhåndværk holdes af Danske Slagtermestre

  • Mesterskabet foregår hvert andet år

  • Otte dommere inden for slagterfaget foretager bedømmelsen

  • Finalen holdes på fødevaremessen Foodexpo