Oversigt

Hvidovre slår grim bule i Vejles håb om overlevelse

Vejle forpassede søndag en chance for at spille op over nedrykningsstregen i Superligaen.

På udebane tabte vejlenserne 1-2 til Hvidovre i et opgør mellem rækkens to dårligst placerede mandskaber, hvilket fortsat er tilfældet efter bundbraget på den storkøbenhavnske vestegn.

En sejr over ligaens svageste hold ville have sendt Vejle forbi OB og Lyngby i tabellen, men sådan skulle det ikke gå i en nedslående indsats fra cheftræner Ivan Prelecs Vejle-mandskab.

Værterne tog føringen efter små 20 minutter efter et kontraangreb, som Vejle-forsvaret burde have afvist.

Efter en halv time fik Hvidovre mulighed for at øge til 2-0 på et straffespark, der blev givet efter et VAR-tjek, hvor dommer Jakob Sundberg takserede et benspænd til straffespark.

Liram Qamili blev sat til at eksekvere, men han hamrede bolden et godt stykke over mål.

De sidste 45 minutter bød på et hav af gode chancer til Hvidovre, og bolden var ofte inde i Vejle-feltet.

Præcisionen var dog ikke helt god nok, og de mange chancer løb ud i ingenting, indtil Tobias Thomsen med seks minutter tilbage tordnede bolden i mål til 2-0 efter en serie af Hvidovre-forsøg.

Thomsens anden scoring viste sig at blive vigtig, da Vejle seks minutter inde i overtiden fik bolden over stregen, da German Onugkha fik hovedet på og gjorde det til 1-2.

Hvidovres første hjemmesejr i denne sæson bringer holdet op på 15 point. Vejle har 23 point, mens Lyngby og OB på de foranliggende pladser har henholdsvis 25 og 26 point.