DM i golf uden køller

Nogle spiller golf med køller. Andre bruger fødderne, og om et par uger er der i Hejnsvig DM i fodbold-golf.
Det er ligesom golf - bare med fødderne og en bold. I Hejnsvig er der ved at blive varmet op til DM i fodbold-golf.
Udgivet / Opdateret
Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nogen spiller golf med køller. Andre bruger fødderne, og om et par uger bliver der i Hejnsvig kåret en Danmarks-mester i fodbold-golf.

DM bliver afviklet hos Hejnsvig Fodboldgolf, der er anlagt i en gammel grusgrav.

Den 13.august kommer der spillere fra hele landet, men alle der vil, kan stille op i turneringen og sparke bolde i hullerne.

Bane rundt på 60 spark

Fodboldgolf spilles efter de samme principper som på en traditionel golfbane.

Men man sparker i stedet for at slå med en kølle - og bolden er en rigtig fodbold i stedet for en lille golfbold.

Fodboldstøvler er bandlyst.

Banen i Hejnsvig skal nås igennem på 60 spark. Den er par 60. Det betyder, at færre spark giver flere points. Flere spark giver færre points.

Stress af med et par pilsnere

TV SYd talte med Bent Sandfeld, som er aktiv spiller, og Flemming Marquardt, som driver og vedligeholder banen. Begge lægger vægt på, at fodboldgolf er noget, man ikke skal blive stresset af.

Fodboldgolf er for hele familien, men naturligvis er der lidt konkurrence i det.

Fodboldgolf spilles i 21 lande. Her i juli var der VM i Tyskland, hvor danskerne klarede sig ganske godt. Der var sølv til en spiller fra Nordjylland.

Til næste år er det Danmarks tur til at være vært for VM i fodboldgolf.
Og det kommer såmænd til at foregå hos Varde Fodboldgolf.

Efter åbent brev fra medarbejdere - nu er det besluttet, hvad der skal ske i sag om dårlig arbejdsmiljø

Foto: Anders Kaas Larsen, TV SYD
Udgivet

Medlemmerne af Fanø Kommunes økonomi- og planudvalg mødtes onsdag for at drøfte et åbent brev fra medarbejderne på rådhuset.

Medlemmerne af økonomi- og planudvalget på Fanø Kommune var onsdag aften samlet ekstraordinært.

Det sker efter, at flere medarbejdere på rådhuset på Fanø i begyndelsen af måneden sendte et åbent brev stilet byrådet, hvor man udtrykte utilfredshed over arbejdsmiljøet på rådhuset, som man følte blev negativt påvirket på grund

- Vi har desværre, senest i forbindelse med budgetforliget 2025, oplevet, hvad det vil sige at være ansatte i en organisation med en politisk ledelse, som ikke respekterer, hvordan rollefordelingen i en kommune bør være, lød det i det åbne brev.

På dagens møde blev medlemmerne af økonomi- og planudvalget enige om at gå i dialog med medarbejdernes repræsentanter. Det fortæller borgmester Frank Jensen (RV) efter mødet.

- Vi er enige om at følge op på deres henvendelse, og der tages dialog med hovedmed (kommunens hovedmedarbejderudvalg red.) om nødvendige præciseringer i personalepolitikken, fortæller han og understreger, at man tager henvendelsen fra medarbejderne meget alvorligt.

Hurtigst muligt

Sagen kom for alvor frem i lyset 1. oktober, da en medarbejder kunne læse i medierne, at hans stilling blev nedlagt. Det skete i forbindelse med, at et flertal i byrådet var blevet enige om budgettet for 2025-2028.

Han fortalte efterfølgende, hvordan han de følgende dage følte ubehag over, hvordan forligspartierne forklarede nedlæggelsen.

- Jeg finder det urimeligt og problematisk, at jeg flere dage i træk kan læse evalueringer af mit arbejde i al offentlighed, sagde han dengang.

Det vides endnu ikke, hvornår man skal mødes med hovedmedarbejderudvalget, men ifølge borgmester Frank Jensen bliver det "hurtigst muligt".

Kommer Royal Run forbi det danske mindretal? Her er kongens svar

Foto: Frank Blauenfeldt, TV SYD
Udgivet

TV SYDs journalist Mark Bundgaard spurgte under kongeparrets besøg syd for grænsen tirsdag ind til eventuelle Royal Run-planer i Sydslesvig.

Det har været holdt på både Færøerne og på Grønland, så hvorfor ikke også i Tyskland?

Da kong Frederik og dronning Margrethe tirsdag var på besøg hos det tyske mindretal i Sydslesvig, brugte TV SYD-journalist Mark Bundgaard anledning til at spørge kongen, om han havde planer om, at holde Royal Run syd for grænsen.

- Deres Majestæt, får vi et Royal Run til det danske mindretal?, lød spørgsmålet.

Det fik kongeparret til at bryde ud i latter, inden kong Frederik svarede på spørgsmålet.

- Du er ikke den første, der spørger om det. Der blev også snakket om det deroppe, men næste år må man så køre til Ribe, lød svaret.

Se det sjove øjeblik i videoen herunder.

Royal Run har aldrig været afholdt syd for den dansk-tyske grænse. Det tætteste, den har været på grænsen, var i 2023, da løbet blandt andet blev holdt i Aabenraa cirka 25 kilometer fra grænsen.

Royal Run-værtsbyer i Syd- og Sønderjylland gennem årene

2018: Esbjerg

2021: Sønderborg

2022: Kolding

2023: Aabenraa

2024: Fredericia

2025: Ribe og Horsens

TV SYD

Brug vores app og få de vigtigste nyheder fra Syd- og Sønderjylland lige ved hånden.