Søskende vil eje LEGO i fællesskab

LEGO skal også i fremtiden ejes i fællesskab af de tre Kirk Kristiansen-søskende.

Vel vidende, at de udfordrer skæbnen, har den unge generation af Lego-ejere besluttet ikke at centrere ejerskabet om én person. Det skriver Finans' e-avis.

Thomas Kirk Kristiansen er godt nok udnævnt til "det mest aktive familiemedlem" og er dermed den, der træffer de daglige beslutninger i ejerkredsen. Men han vil ikke gøre som sin far, Kjeld Kirk Kristiansen, der købte sin søster ud af Lego og satte sig på hele legetøjsimperiet.

»Nej, det ligger ikke i kortene. Vi har sagt, at vi vil være tre ejere - mig og mine to søstre. Og i næste generation vil der være seks ejere, som det ser ud nu. Det er et nyt kapitel i virksomhedens historie, og det skal vi forholde os til, og det gør vi også,« siger Thomas Kirk Kristiansen til Finans' e-avis.

Thomas Kirk Kristiansen fylder 40 år om få dage og har ifølge Finans' e-avis brugt de seneste år på at gøre sig klart, hvordan han skal udfylde rollen som den, der af sin generation engagerer sig fuld tid i Lego. Den position ændres der ikke ved, men han vil altså ikke købe sine søstre helt ud, som Kjeld Kirk Kristiansen gjorde det med sin søster, Gunhild Kirk Johansen, i 2007.

De to øvrige søskende er Sofie Kirk Kristiansen og Agnete Kirk Thinggaard.