Fra 0 til 100 km/t på tre sekunder: Vamdrup-sportsvogn drøner ind på bilmarkedet

Den første danske gadegodkendte racerbil kan nu købes af alle, og den er lige noget for fartglade sjæle. Bilen accelererer fra nul til 100 kilometer i timen på tre sekunder.

Agile SCX er navnet på den første danske sportsvogn, som nu er godkendt til at køre på de danske landeveje, og bilen er for dem, der godt kan lide at få vind i håret.

Agile SCX er en åben sportsvogn, som er lavet i kulfiber. Vægten siger 580 kilo, og kombinationen med det lette kulfibermateriale får nemt bilen til at accelerere fra 0 til 100 kilometer i timen på blot tre sekunder. For Tim M. Hansen er det lidt af en drengedrøm, der er gået i opfyldelse.

- Vi har vel alle sammen tegnet biler som børn, så at vi i dag står med en godkendt sportsvogn er fantastisk. Det har været en lang rejse, så det er dejligt at nå det delmål, siger den tekniske direktør hos Agile Automotive.

quote

Vi skal sælge biler i hele verden

Tim M. Hansen, teknisk direktør hos Agile Automotive, Vamdrup

 

Agile SCX300

* Bygget i kulfiber

* Vejer 580 kilo

* Ford EcoBoost motor med turbo

* seks-trins gearkasse

* Tophastigheden er 240 km/t

* Accelererer fra nul til 100 km/t på tre sekunder

* Op til 300 hestekræfter - en hestekraft skal kunne flytte 75 kilo 1 meter på 1 sekund
* Forhjul, 16", 205/45

* Baghjul, 17", 235/40

Afgangsprojekt

Det er firmaet fra Vamdrup, der står bag det nye køretøj, men idéen begyndte i 2014 hos to studerende fra Danmarks Tekniske Universitet. De studerende skulle lave et afgangsprojekt, hvor de byggede den bærende del af bilen, og hos Agile Automotive kunne de se et potentiale i projektet.

- Vi blev så grebet af det, at det løb lidt løbsk, siger Tim M. Hansen og smiler over, at den første Agile SCX er blevet solgt og nu kan ses ude på de danske veje.

Sportsvognen med en modificeret Ford ST 1,6 EcoBoost-motor med turbo koster en halv million kroner. Men det er uden moms og afgifter, så Tim M. Hansen vurderer, at hvis man betaler fuld dansk afgift, så skal man have halvanden million op af lommen.

Ud i verden

Der er endnu kun blevet bygget en Agile SCX, men ambitionerne hos det danskproducerede bilfirma er ikke til at tage fejl af.

- Vores marked er verden. Vi starter i Danmark, for det er her, vi har et netværk. Men derefter skal vi ud i Europa, og så efterfølgende ud i hele verden for at sælge biler, siger den tekniske direktør.

Der skal nu arbejdes i værkstedet for at få de næste racerbiler bygget. Inden udgangen af 2021 er målet, at seks nye biler står klar til at blive solgt, og på sigt mener Tim M. Hansen, at Agile Automotive kan producere mellem 20 og 25 biler om året.