Krea Kongen - ekspert: Alice har både vundet DM og EM i konditori

Alice Christensen har som uddannet bager og konditor vundet utallige konkurrencer. Faget er ikke kun et arbejde, men også en kæmpepassion for hende.

For Alice Christensen er det at lave kager ikke kun et arbejde.

- Det er også en passion for mig. Jeg er bare så heldig, at jeg får løn for det, siger Alice Christensen til TV SYD.

Alice Christensen

  • Bor i Tønder
  • Konditor hos Nielsens Bageri i Padborg
  • Uddannet bager fra bagerskolen i Tønder
  • Uddannet konditor fra konditorskolen i Ringsted
  • Har vundet DM, EM for unge bagere og Europa Cup for professionelle bagere

Som bager og konditor er hun ekspert i første afsnit af TV SYDs nye program, Krea Kongen.

Her vil hun komme med gode råd til, hvordan du kan løse den første udfordring, der går på at bage en kage med marcipan.

Faktisk er arbejdet med marcipan en af Alice Christensens yndlingsdiscipliner i konditorfaget.

- Jeg synes, det er spændende at arbejde med marcipan og med chokolade. Her på det seneste har jeg leget med fyldte chokolader og med at få lave nogle nye former. Derudover elsker jeg at arbejde med forskellige farvestrålende farver og effekter i mine kager, siger konditoren fra Tønder.

Men når Alice Christensen selv skal opfinde nye smagssammensætninger og teknikker, skal det helst ikke være alt for moderne.

quote

Jeg er meget traditionel. Jeg ved godt, der er nogen, der har travlt med at putte chili og lakrids i deres ting. Men jeg kan godt lide det enkle. Det er også det, jeg oftest har brugt i de konkurrencer, jeg har været med i.

Alice Christensen, konditor

En af de kager, Alice Christensen selv er mest stolt af at have lavet, er den, hun lavede til sin konditorsvendeprøve. Hun skulle lave en tærte og måtte prøve en masse forskelligt af, inden hun lagde sig fast.

- Tærten endte med at blive med en smørbagt mandelbund med friske hindbær stænket med grand marnier, en vaniljemousse og et tempereret chokoladebånd. Den vandt jeg også en medalje for, siger Alice Christensen.

Ked af fagets udvikling

Hun er perfektionist til benet og kan godt lide, at kagerne står helt ens som tinsoldater på rad og række, når kunderne kommer og skal købe dem. Derfor er hun også ked af den udvikling, der er sket inden for bager- og konditorfaget.

- Jeg er ked af det på fagets vegne, men det er desværre udviklingen. Det er det samme, man ser inden for slagterfaget. At fabrikkerne går ind og overtager produktionen. Derfor er det vigtigt, at man bevarer håndværket, siger Alice Christensen.

Nyt program på TV SYD

Krea Kongen er TV SYDs nye lørdagsprogram, hvor du vil få inspiration til, hvordan du på kreativ vis fordriver tiden derhjemme, indtil coronakrisen er drevet over.

Hver uge stiller vi en ny udfordring, mens en ekspert vil give dig sine bedste råd til, hvordan du kan løse den kreative udfordring, vi stiller.

Deadline for at indsende et billede og være med i konkurrencen er hver torsdag klokken 09.00. Du uploader dit billede i formularen herunder eller på TVSYD.dk/kreakongen, hvor vi også har samlet alt om udfordringen.