Folkeskov skudt op Gedved

40.000 af træerne, som blev samlet ind i TV 2s store træindsamling, Danmark planter træer har nu fundet deres hjem i Gedveds nye folkeskov.

Borgere omkring Gedved var lørdag trukket i røjserne og var sammen med til at plante byens nye folkeskov.

Bryggerens folkeskov og Bryggerskoven er navnene på de to nye skovområder på næsten 16 hektar, som er plantet ovenpå et stort grundvandsmagasin, som forsyner byen med drikkevand.

40.000 små træer skal danne den nye foldskov vest for Gedved.
40.000 små træer skal danne den nye foldskov vest for Gedved.

- Nu får vi et rekreativt område så bynært helt op til Gedved. Vi laver stier, så folk kan komme herud og samtidig så beskytter vi grundvandet, fortæller forstkandidat ved natur- og miljøafdelingen i Horsens Kommune, Bo Karlshøj Riis til TV SYD.

De 40.000 træer som skoven skal bestå af er doneret af danskere gennem TV 2s indsamling Danmark planter træer, som i september sidste år fik samlet over en million træer ind. Blandt andet ved en koncert i Skærbæk.

Kamilla Aakjær brugte sammen med sine døtre, Anna og Ea, lørdagen på at give Gedved et nyt grønt område. Ny glæder familien sig til at se skoven vokse.

Familien Aakjær brugte lørdagen på at plante Gedveds nye folkeskov.
Familien Aakjær brugte lørdagen på at plante Gedveds nye folkeskov.

- Jeg tror det betyder rigtig meget for børnene, at vi kan tage herud og se, hvordan træerne vokser og de kan være med til at følge processen, siger Kamilla Aakjær til TV SYD.

Navnene Bryggerskoven og Bryggerens Folkeskov kommer fra det gamle bryggeri, som lå i den nordlige del af skovområdet frem til 1923.