Sommerhusudlejere er ikke bekymret trods tyske rejserestriktioner

Tyskland betragter nu igen Danmark som et risikoområde at rejse til. Det har dog ikke ført til masseaflysninger eller dybe panderynker, melder to udlejningsbureauer.

Det vækker ikke umiddelbart bekymring hos sommerhusudlejere, at Tyskland nu igen ser Danmark som et risikoområde og som følge deraf skærper rejserestriktionerne.

Skærpelsen trådte i kraft søndag og sker som en konsekvens af et stigende dansk smittetryk. Det betyder, at tyske turister skal registrere hjemkomsten digitalt og vedlægge dokumentation på enten en negativ test, et vaccinebevis, eller at man tidligere har haft coronavirus.

- Man kan sige, at vi er tilbage til der, hvor vi næsten hele tiden har været, og hvis tingene kan blive, som de er nu, er der ingen grund til dramatik, siger Hanne Thyssen, bureauchef hos Danibo på Fanø.

Hun fortæller, at en kunde, der ankom torsdag, valgte at rejse hjem lørdag på grund af skærpelsen, mens en anden kunde, der har booket et sommerhus på lørdag, i skrivende stund overvejer ikke at komme.

- Derudover har vi andre kunder, som vi taler med og beroliger. For der er ingen grund til panik, som tingene er nu, og har du et coronapas, har du ingen problemer. Det er det, vi skal kommunikere ud til vores tyske gæster, siger Hanne Thyssen.

Hun forventer ikke aflysninger som en konsekvens af skærpelserne i august, hvor 90 procent af de overnattende gæster vil være tyskere.

Vigtigt at tyskere er vaccineret

Hos udlejningsfirmaet Schultz by Esmark, der har afdelinger i Nørre Nebel, Henne Strand, Vejers Strand og Blåvand, er der heller ikke bekymringer over de tyske myndigheders risikobetegnelse på Danmark.

- Vi har haft enkelte forespørgsler på det, men vi har ikke modtaget afbestillinger, siger administrerende direktør John Brygmann, der heller ikke tror, at skærpelsen vil få betydning i august.

Ligesom hos Danibo vil op mod 90 procent af gæsterne her komme fra Tyskland.

- Det, at mange tyskere er vaccineret, er vigtigt og hjælper os, siger han.