Lastbil med stjålne cykler stoppet nær grænsen - to fængslet

To polske mænd er blevet varetægtsfængslet for groft hæleri af cykler. De blev stoppet i en lastbil nær grænsen med 32 cykler.

To mænd på 22 og 26 år, som begge er polske statsborgere, blev i weekenden ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 18. juni, sigtet for groft hæleri af cykler.

De sigtede nægter sig skyldige, men har ikke kæret varetægtsfængslingen. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

De to mænd blev anholdt tidligt lørdag morgen i en lastbil på Sønderjyske Motorvej nær Padborg af en patrulje fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

I lastbilen var der 32 cykler, hvoraf politiets foreløbige efterforskning viser, at fire var meldt stjålet på flere adresser i Jylland. Cyklernes værdi er endnu ikke gjort op, men politiet vurderer, at der er flere mærkevarecykler imellem.

- Anholdelserne er et resultat af UKA Vests målrettede fokus på udenlandske omrejsende kriminelle grupper. Grupperne begår ofte kriminalitet på tværs af politikredsene, siger politiinspektør Brian Fussing fra UKA Vest.

Syd- og Sønderjyllands Politi har af hensyn til efterforskningen i øjeblikket ikke yderligere oplysninger om sagen. 

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest)

  • Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere.
  • UKA Vest er placeret i Padborg nær grænsen.
  • UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland.
  • UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland.