Stiller en garanti for populær park, som nu skal bebygges

Aabenraa Kommune og Realdania går nu sammen om at bygge en ny bydel i Nørreportkvarteret. Der skal bygges boliger, og der skal være plads til rekreative aktiviteter.

5500 kvadratmeter der bare ligger og ligger. Det er da næsten for meget for en foretagsom kommune. Og det blev Nørreportgrunden også for Aabenraa Kommune.

Grunden blev ledig for et par år siden, da et supermarked blev jævnet med jorden. Området er siden blevet adopteret af de lokale som en slags discountpark.

Diverse pix af ny bydel i Aabenraa
Luftfoto af den ledige grund med stier og parkeringspladser.
Foto: Realdania

Det vakte da også furore, da det kom frem, at der skal bygges på området. Men Realdania lover, at der også vil være plads til at slænge sig, når byggeriet står færdigt.

- Jeg kan garantere, at der kommer et byrum. Men jeg kan ikke sige, hvor meget af det der bliver dækket af græs, eller hvor mange træer der kommer, fortæller Peter Cederfeld, der er direktør i Realdania By og Byg.

Der bliver cirka 5500 etagemeter, og det bliver til omkring 35 lejligheder, og så kommer der måske en biograf eller noget andet. Det vil blive afgjort ved en arkitektkonkurrence.

Aabenraa Kommune og Realdania skyder 8-11 millioner kroner i projektet, der er i den mindre ende for Realdania.

- Det er et lille projekt, men et vigtigt projekt. Vi er glade og håber, at det kan inspirere andre til at bygge på sådan nogle ar i byen, siger den administrerende direktør, hvormed han hentyder til de anarkistiske og selvsåede jorddynger på grunden.

Diverse pix af ny bydel i Aabenraa
Borgmester Jan Riber Jakobsen til venstre og direktør Peter Cederfeld fra Realdania.
Foto: Realdania

- Vi er glade for, at vi nu får en stærk partner, som i kraft af viden og kompetencer fra byudvikling og byggeri i hele landet kan være med til at gøre Nørreportkvarteret til en endnu mere levende og attraktiv del af Aabenraa. Samtidig får vi en partner, som lige som os ønsker at vægte borgerinddragelsen højt. Partnerskabet gør, at vi nu kan arbejde videre med en udviklingsplan for området, hvilket jeg glæder mig meget til, siger Jan Riber Jakobsen, borgmester, Konservative, Aabenraa Kommune.

Diverse pix af ny bydel i Aabenraa
Her kan man se, hvor der skal bygges boliger, og hvor der bliver grønt område.
Foto: Realdania