77-årige Jens Erik tænder bål i Vejles natteliv

Danskerne går mindre i kirke og medlemstallet i folkekirken falder. Derfor er kirken rykket ud af kirken og ud på gaden for at få en snak med de unge i nattelivet.

Næsten hver fredag og lørdag nat kan man i Vejle møde en mand ved et bål. En mand med en mission.

I 1990 var 93 procent af bogerne i Haderslev Stift medlem af Folkekirken. Nu er mellemstallet faldet til 81 procent.

Når folket ikke kommer ind i kirken, så kommer kirken ud til folket. Det er baggrunden for, at Jens Erik Rasmussen hver weekend er på gaden i Vejles natteliv som gademissionær.

Hver fredag og lørdag nat tænder han et bål i Vejles gader. For at komme i snak med de unge. Blandt andet om Gud.

quote

Mange af dem, som kommer her, de går ikke i kirke. De kender måske ikke engang nogen voksne kristne, de kan tale med. Og så er jeg så den, man kan få en sludder med om tingene.

Jens Erik Rasmussen, gademissionær, Vejle

- Mange af dem, som kommer her, de går ikke i kirke. De kender måske ikke engang nogen voksne kristne, de kan tale med. Og så er jeg så den, man kan få en sludder med om tingene.

Han har tændt bål næsten hver fredag og lørdag nat. Fra midnat til tre om natten.

Natten til lørdag mødte han blandt andre Kristian Hansen, der er studerende:

- Det er faktisk hver gang, jeg er i byen eller ude, så sætter jeg mig herned faktisk. For jeg synes, han er hyggelig og har et godt budskab og vil ligesom frem med noget. Og det gør mig lidt glad, fortæller Kristian Hansen, og fortsætter:

Fredag og lørdag nat tænder Jens Erik Rasmussen bål i Vejles natteliv og inviterer borgere til en snak ved varmen.
Fredag og lørdag nat tænder Jens Erik Rasmussen bål i Vejles natteliv og inviterer borgere til en snak ved varmen.
Foto: Kristoffer Hauervig Frederiksen, TV SYD

- Samtidig er det rart hernede, hvor folk tit er lidt overfladiske, så sidder Jens her og har en dyb snak med folk. Og kommer ligesom ind på nogle ting, man måske ikke tænker på normalt.

Jens Erik Rasmussen sidder weekend efter weekend ved bålet, og han bliver ved, så længe han kan:

- Jeg kan jo først og fremmest gøre det, fordi jeg har fysik til det. Det er jo ikke min fortjeneste. Det er jo fordi, Gud giver mig kraft og styrke.

Til maj er det 20 år siden, den nu 77-årige Jens Erik Rasmussen begyndte at tænde bål i Vejles natteliv. Han er tidligere missionær i Etiopien - og tømrer i Båstrup ved Hedensted.

Han er også manden bag den oplyste Jesus-figur ved sin ejendom, der hver aften kan ses af de mange trafikanter på otorvej E45 mellem Vejle og Hedensted.