Der er mange arbejdspladser i en bro fra Als til Fyn

En fast forbindelse mellem Als og Fyn vil skabe tusindevis af jobs. Det viser en ny analyse af de økonomiske fordele ved AlsFynBroen, der onsdag blev offentliggjort.

En fast forbindelse mellem Sydfyn og Sønderjylland vil have så mange positive effekter, at den vil give hele regionen et markant økonomisk løft. Det viser en analyse bestilt og betalt af AlsFynBroen, der er et samarbejde mellem Sønderborg og Faaborg-Midtfyn Kommune. 

Store virksomheder, små virksomheder, privatpersoner og kommuner. Alle kan se frem til en lang række af fordele, hvis AlsFynBroen bliver til virkelighed.

 Det fastslår en ny regionaløkonomisk analyse fra Damvad Analytics.

Analysen har undersøgt de økonomiske effekter ved en fast forbindelse og forudser blandt andet, at broen i anlægsfasen vil skabe 2660 fuldtidsjobs i fem år. Og når broen står færdig, vil effekten af at binde to landsdele sammen give mange fordele - for eksempel produktivitetsgevinster på 100 millioner kroner om året og en samlet stigning i bruttonationalproduktet (BNP) på op til en milliard kroner om året.
 

AlsFynBroen vil gøre det lettere for sønderjyder at pendle til Fyn – og modsat.

- AlsFynBroen vil forbinde to adskilte arbejdsmarkeder og skabe helt nye jobmuligheder for både sønderjyder og fynboer. I dag er der kun 100 personer, der pendler mellem Sønderborg og Sydfyn, men med AlsFynBroen vil tallet stige til over 5000. Samtidig vil erhvervslivet nemmere kunne tiltrække den arbejdskraft, de har brug for, og samlet set vil det gøre Sønderborg og Sydfyn til mere attraktive steder at bo og arbejde, siger Sønderborgs borgmester Jørgen Lauritzen, (S).

AlsFynBroen vil:

  • Skabe 13.300 jobs i byggeperioden (2660 fuldtidsjobs i fem år). Medføre produktivitetsgevinster på op til 100 millioner kroner årligt. Gøre det nemmere at pendle på tværs af landsdelene. I dag pendler 100 personer mellem Sønderborg og Sydfyn - med AlsFynBroen vil tallet stige til over 5000. Løfte turismen på Fyn – kommer Fyn på niveau med Sydjylland, hvad angår tyske turister, vil det kunne skabe 500 jobs og øge indtægterne fra turisme med op til 354 millioner kroner om året. Skabe grobund for et højere uddannelsesniveau i Region Syddanmark. Hvis regionen kommer på niveau med resten af landet, hvad angår andelen af borgere med en lang videregående uddannelse, vil det have en positiv effekt på BNP på op til 520 millioner kroner. Derfor vil broen samlet set kunne øge BNP med op til 974 millioner kroner om året.