Esbjerg over stregen

På to kontramål af Martin Braithwaite vandt bundproppen Esbjerg en overraskende 2-0-sejr over AaB. Esbjerg er dermed over nedryknings-stregen.

Det unge AaB-hold har lignet en million den seneste halvanden måned, men alle serier stopper på et tidspunkt, og det blev Superligaens absolutte bundhold Esbjerg, der bremsede nordjydernes sejrsstime med en 2-0-sejr mandag aften.

Martin Braithwaite blev matchvinder med to kontramål i anden halvleg i en ellers halvtrist forestilling, der i lange perioder svarede til det triste efterårsvejr på Energi Nord Arena, hvor vinden susede og regnen silede.

Det var noget af en fuser for et ellers feststemt hjemmepublikum, der havde håbet på en ny udgave af de seneste tre AaB-kampe, som nordjyderne alle har vundet med 4-0.

Det havde de imidlertid også opdaget i Esbjerg, som fra første spark var optaget af at bremse det fremstormende hjemmehold og åbnede i en ekstremt defensiv udgave.

Fra et forsvarsmæssigt synspunkt var det en vellykket taktik, for AaB var aldrig i nærheden af at score fire mål denne gang. Hjemmeholdet spillede for langsomt og havde det svært over for den massive forsvarsmur foran Esbjerg-målet.

Aalborgenserne fik såmænd flyttet bolden fint rundt, men de manglede de dybdeløb og gennembrud, der kunne have fået esbjergenserne ud at løbe.

Nu blev det i stedet Esbjerg, der åbnede scoringen efter et kvarter af anden halvleg i en periode, hvor gæsterne havde fået flyttet spillet en smule længere frem på banen.

Formstærke Braithwaite

Formstærke Martin Braithwaite blev spillet fri i dybden, efter at Henrik Dalsgaard letsindigt havde smidt bolden væk, og den hurtige angriber fik sat et skud ind ved nærmeste stolpe, inden desperate AaB-forsvarere kom på tværs.

Først da blev kampen virkelig intens, da AaB kastede alt frem i jagten på udligningen. Både Nicklas Helenius og Jeppe Curth var tæt på, men Lukas Hradecky viste flotte reflekser i målet.

Med 13 minutter tilbage straffede gæsterne igen et satsende hjemmehold, da Steffen Ernemann spillede Braithwaite fri til nok en scoring af U/21-landsholdsspilleren, der også nettede to gange mod OB i sidste spillerunde.

Med den overraskende sejr er Esbjerg krøbet over nedrykningsstregen og har foreløbig lagt Silkeborg og Brøndby bag sig. AaB er fortsat nummer to, men er nu fire point efter førende FC København.