God påske for sommerhussælgere

Påskens sne og kulde har især været til gene for hussælgerne. Ejendomsmæglerne i den sydjyske har haft en meget stille højtid, og især salget af helårshusene har ligget næsten stille med kun ganske få fremvisninger.

Men et lyspunkt er der dog.

Det gode vejr de seneste dage har lokket købere af sommerhuse til. Ikke mindst de seneste dage, hvor ferielandet har vist sig fra sin bedste side med høj sol.

Ejendomsmægler Laurids Lyngbo fra EDC Blåvand har haft travlt med at tale med mulige købere, men først efter solen kom frem.

- Når sneen fyger, så ser vi dem ikke. Men så snart solen skinner, så kommer de, og så vil de have salgsopstillinger og stiller præcise spørgsmål. Det er seriøse købere, siger han. Og selvom der ikke er skrevet slutsedler endnu for nogen af hans fremvisninger i påsken, så forventer han at det sker. Ligesom hos genboen på den modsatte side af gaden, Nybolig, som har solgt to huse i påskedagene.

Påsken er traditionelt højtid for sommerhushandelen herhjemme.

I hele det sydjyske er der lige nu over 15.000 fritidshuse til salg, heraf 229 alene i Blåvand og Ho. Laurids Lyngbo er sikker på, at han nok skal få høvlet af på puklen.

- Før var priserne over, hvor køberne var. Men nu er prisen på mange huse kommet ned til køberne, og så er de klar til at slå til. I Blåvand, Ho og Vejers Strand, da er det 1,3-1,5 millioner kroner og så lidt opad. De helt dyre huse er der ikke så meget efterspørgsel på, siger han.