TV der bevæger dig

Nu skal bilerne ud af midtbyen

00:42

Se hvordan de nye aflåste cykelskure fungerer. Foto Claes Adel.

Sådan ser det nye cykelskur på Bramdrupskovvej i Kolding ud. Foto: Jørgen Guldberg

1 af 2

Kolding Kommune vil gerne have flere bilister til at parkere bilen og skifte til cykel de sidste kilometer til arbejdet i midtbyen.

Der er alt for meget trængsel på vejene ind og ud af Kolding midtby. Derfor introducerer Kolding Kommune nu et nyt tilbud til bilisterne.

Foreløbig er der to steder blevet opstillet særlige aflåste cykelskure, hvor pendlerne kan parkere bilen og i stedet cykle ind til byen.

- Der er mange fordele forbundet med at kombinere bil og cykel for pendlerne. Man slipper for at sidde i kø på indfaldsvejene, og man slipper for at bruge tid på at finde en parkeringsplads i midtbyen, fortæller trafikplanlægger Gorm Baagøe Andersen fra Kolding Kommune om projektet.

De to nye aflåste cykelskure med i alt 20 parkeringspladser er opstillet på Industrivej 2 i Kolding Syd og på Bramdrupskovvej 40 i Kolding Nord.

De nye cykelskure bliver snart taget i brug. Foto: Claes Adel

 

Cykelskurene bliver indviet torsdag i denne uge, og allerede nu er syv ud af otte pladser lejet ud i Kolding Nord og fire ud af 12 i Kolding Syd.

Flere målinger har vist, at rejsetiden i myldretiden typisk bliver forlænget med 5-10 minutter på indfalds- og ringgaderne ved Kolding.

Cykelskurene er en del af kommunens nye mobilitetsplan, som skal skabe en bedre fremkommelighed på vejene. Det er også planen at styrke den kollektive trafik, lave flere kampagner for samkørsel og delebiler samt skabe bedre vilkår for cyklister, skriver Kolding Kommune på deres hjemmeside.

Det er planen, at de nye aflåste p-pladser kan lejes for 200 kroner årligt, oplyser Kolding Kommune.

Se mere om kommunens planer her

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden