Lego-glad familie vandt Danmarks bedste byggegrund

Familien Rais fra Saksild ved Odder får deres hus opført i legoklodser i Billund.

I ferier kan familien Rais godt finde på at udsøge sig en af de store legomodeller, der står rundt omkring i huset, for at skille den ad og samle den igen.

- Vi er ret glade for Lego herhjemme - både fars og børnenes udstillinger står rundt om i hele huset, fortæller Jesper Rais.

quote

Jeg har sendt billeder af huset fra alle vinkler til dem, der skal bygge huset

Jesper Rais, fotograf

Da han tidligere på året helt tilfældigt så, at Legoland havde udskrevet en konkurrence, hvor man kunne få sit hus bygget i klodser i Legolands Miniland, sprang han til.

- Det er ikke en af de konkurrencer, der kommer hver dag. Det var helt tilfældigt, at jeg så den blandt alle de reklamemails, jeg normalt får, siger Jesper Rais, der bor i landsbyen Saksild ved Odder og oprindeligt stammer fra Vamdrup.

Familien Rais består af mor og far og fire børn i alderen to, syv, ti og tolv år. Ud over huset bliver de også bygget i legofigurer ved huset i Miniland.

Familien er inviteret til Billund den 1. april, hvor Lego begynder sæsonen. Her vil huset blive afsløret.

Men først skal huset og familien genskabes i Lego. Til det formål har legobyggerne brug for tegninger af familiens hus samt af familiens medlemmer.

- Jeg har sendt billeder af huset fra alle vinkler til dem, der skal bygge huset. Så nu har de lige et par uger til at bygge det, fortæller Jesper Rais, som snart kan se frem til endnu mere Lego i huset.

- Vi får vist lov at få huset med hjem efter sæsonen, så vi skal have fundet en hylde til det.