Oversigt

Realitetsfohandlinger om genåbning af lukket spillested indledes

Det lukkede spillested Tobakken i Esbjerg ventes inden for det kommende år at byde musikglade gæster til koncerter på ny.

Esbjerg Kommune påbegynder nemlig nu realitetsforhandlingerne med Musikhuset Esbjerg om en overtagelse af det konkursramte koncertsted. Det står klart, efter at et enigt Kultur- og Fritidsudvalg mandag eftermiddag gav forvaltningen mandat til at forhandle en aftale på plads.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Tobakken gik konkurs i marts sidste år, og siden da er der blevet arbejdet på at finde nye ejere. Juridisk er det på baggrund af de igangværende forhandlinger afklaret, at Tobakken ikke sendes i en ny udbudsrunde.

Det nye Tobakken vil ifølge Esbjerg Kommune blive et spillested med et alsidigt program med rytmiske koncerter og arrangementer, som både tilgodeser det brede publikum men også de smalle nichegenrer, der fokuserer på de unge.

Ifølge JydskeVestkysten arbejdes der på en overtagelse fra Musikhuset Esbjerg den 1. juli i år. 

Der vil dog først komme liv i det forventede genfødte spillested med få arrangementer sidst i 2024, mens håbet for Esbjerg Kommune er, at Tobakken kører for fuld musik i anden halvdel af 2025.