Oversigt

Fredericia taber første DM-kamp

Aalborg giver sig selv DM-matchbold med komfortabel sejr

Nordjyderne var søndag foran hele vejen i den første finale mod Fredericia Håndboldklub og vandt uden den store slinger i valsen 31-26 på hjemmebane.

Favoritholdet er nu bare en sejr eller uafgjort i Fredericia fra at vinde mesterskabet for første gang siden 2021.

Det skyldes ikke mindst Mikkel Hansens effektivitet. På trods af sin begrænsede spilletid blev han topscorer med ni mål på lige så mange forsøg.

Returopgøret spilles på onsdag.

Det var stort set kun på straffekast og i overtal, at Aalborg gjorde brug af Mikkel Hansen, men han blev alligevel en stor hovedpine for gæsterne.

Før pausen scorede han seks gange på seks straffekast og var en af de primære årsager til, at værterne hele tiden var et skridt foran.

Aalborg kom på 8-4, og med en velspillende Simon Hald inde på stregen havde Fredericia hele tiden hænderne fulde.

Men anført af Sebastian Henneberg åd Fredericia sig ind i kampen og sørgede for, at den nordjyske føring blev begrænset til 16-13 ved pausen.

I slutminutterne var spændingen endegyldigt punkteret, og så kunne festen så småt tage form i Gigantium.