Virksomhed indfører regel om altid at have hånd på gelænderet

Det var nye tider i dag på Energinets hovedkontor i Erritsø. For fremtiden skal de ansatte have en hånd på gelænderet, når de går op ad trappen. Det skal de for at undgå faldulykker.

Øjnene på vejen og hånden på rattet, når du kører bil. Det er vel naturligt nok. På Energinet i Fredericia skal man have en hånd på trappen, når man går op eller ned ad den. Det er blevet en ny regel. Det er en god ide, mener de.

I en intra-meddelelse til alle medarbejdere hedder det:

- Nu skal man have en hånd fri, så man kan holde ved gelænderet. Man er bogstaveligt nødt til at tænke et skridt frem, hvis man skal et andet sted hen på kontoret. Skal du eksempelvis til en anden ende af kontordomicilet, hvor du har brug for at medbringe både computer, telefon, vandflaske, notesblok, kuglepen og en kop kaffe, er du nødt til at lave en helt konkret risikovurdering og forholde dig til, hvordan du kommer sikkert frem.

I Energinets hovedkvarter skal man have hånden på gelænderet, når man går op ad trappen.
Jes Søndergaard, HSE-vicedirektør i Energinet med hånden på gelænderet.
Foto: Energinet.

Ordene er Jes Søndergaards. Han er vicepresident for HSE i Energinet. HSE står for health, safety og environment, eller på dansk, sundhed, sikkerhed og miljø, og HSE er et akronym, der i dag er gangbar mønt på dansk som CSR og GDPR, og hvad har vi ellers.

Hvad er Energinet?

Energinet har ansvar for, at du og Danmark er forsynet med el og gas, både i dag og i fremtiden.

Vi ejer og udvikler rygraden i den danske el- og gasforsyning: de store højspændingsledninger og gasrør, som bringer strøm og gas frem til dit energiselskab. 

Vi varetager samfundets interesser, og vores opgave er at skabe værdi for borgere og erhvervsliv i Danmark. 

Energinet arbejder for en grøn omstilling af energisystemerne, så borgere og virksomheder kan bruge vedvarende energi til alt, med en høj forsyningssikkerhed og til en pris, der kan betales.

Inden I begynder at finde nøglen frem til smilebåndet, så er 25 procent af alle arbejdsulykker snubleulykker eller fald på trapper, oplyser Energinet.

Energinets hovedsæde i Erritsø ved Fredericia er en imponerende bygning med en stor atriumgård som centrum og trapper, fire store og mange mindre.

Her er et af Energinets anlægsarbejder, Baltic Pipe.
Her er et af Energinets anlægsarbejder, Baltic Pipe.
Foto: Palle Peter Skov/ Energinet

Nu har Energinet også ansatte og underleverandører, der arbejder på pladser, hvor man kan komme seriøst galt afsted, som i byggeplads-galt-afsted. Men de går altså også op i sikkerheden i kontormiljøet i det store domicil.

- Vi har stor fokus på vores ansattes og eksterne partneres sikkerhed ude på byggepladserne, men vi vil gerne vise, at vi også gør noget for sikkerheden her på kontoret, fortæller Jes Søndergaard.

I Energinets hovedkvarter skal man have hånden på gelænderet, når man går op ad trappen.
I Energinets hovedkvarter skal man have hånden på gelænderet, når man går op ad trappen.
Foto: Energinet.


De ansatte mødte i dag indtil en ny arbejdsdag, en dag med hånden på gelænderet.

- Jeg stod selv ved en af trapperne i morges og fortalte om det, og de fleste tog det med et smil. Selvfølgelig er der altid nogen, der skal have det forklaret lidt grundigere, fortæller Jes Søndergaard.

Energinet udleverer indtil den 22. december muleposer til de ansatte, så de kan transportere deres bærbare, telefoner og andet løsøre i én hånd.