Endelig tilbage på efterskolen

Mandag kan to sønderjyske piger komme tilbage på deres efterskole. De ligger nemlig i Nordjylland.

- Det må være en tier, siger en glad Signe Marie Holler Kampstrup fra Haderslev.

Den første marts kan hun endelig komme tilbage på sin efterskole. Den hedder Skyum og ligger i nordjyske Thy. Dermed er den omfattet at den regionale genåbning, som regeringen onsdag meddelte.

- Det bliver bare så rart at få rigtig undervisning igen og komme tilbage til mine kammerater, siger Signe Marie.

Jeg glæder mig

Samme glæde har Martina Fogh fra Løgumkloster. Lige som Signe Marie har hun været hjemsendt til on lineundervisning fra sin efterskole, som er Nordjyllands Idrætsefterskole Stidsholt ved Sæby.

- Jeg glæder mig til at være sammen med mine venner igen. Jeg har bare været hjemme i boblen sammen med familien og nogle få venner.

quote

Jeg glæder mig til at være sammen med mine venner igen. Jeg har bare været hjemme i boblen sammen med familien og nogle få venner.

Martina Fogh, efterskoleelev, Løgumkloster

Lise Christensen er næstformand for efterskoleforeningen i Syd- og Sønderjylland og efterskolelærer i Varde Kommune er ærgerlig over, at Syd- og Sønderjylland ikke er med i åbningen fra første marts, men:

 - Nu glæder vi os i stedet til den 15. marts, hvor vi forhåbentligt også får lov at åbne.

Jeg accepterer

Selv om hendes nabokommune mod nord er Ringkøbing-Skjern, som må åbne fra mandag, så accepterer Lise Christensen, at de ikke må i Varde.

- Jeg accepterer, at grænsen jo skal gå et eller andet sted, og det blev så her, og vi kan stadig nå at skabe et godt efterskoleår, når vi begynder igen 15. marts. Livet er så intenst på en efterskole, så vi når helt sikkert at få et godt skoleår fra den 15. marts, siger Lise Christensen.

Levende undervisning

Både Signe Marie og Martina glæder sig meget til at skifte deres on lineundervisning ud med rigtig, levende undervisning.

- Håndboldundervisning via en computer er nu ikke det samme, siger Signe Marie Holler Kampstrup.

Genåbning fra første marts i kort form:

  • Efterskolerne må holde åbent i blandt andet Vest- og Nordjylland, men ikke i Syd- og Sønderjylland
  • Udendørs idræts- og foreningsaktiviteter kan begynde med højst 25 personer samlet
  • Butikker under 5000 kvadratmeter, f.eks. tøjbutikker, boghandlere, møbelbutikker genåbnes med skærpede pladskrav, så der må være færre kunder
  • Samme typer butikken på mere end 5000 kvadratmeter må holde åbent efter tidsbestilling
  • Udendørs kulturinstitutioner må lukke gæster ind, når de kan vise en negativ covid-19 test, som er højst 72 timer gammel

Signe Marie Holler Kampstrup.
Signe Marie Holler Kampstrup.
Foto: Bookenshelter.dk