Lærerstuderende har udsigt til flere undervisningstimer og mere vejledning

6,2 millioner kroner er på vej til UC Syd til læreruddannelsen i Haderslev og Esbjerg. Pengene skal sikre en bedre uddannelse allerede efter sommerferien.

6,2 millioner kroner er på vej ud til læreruddannelserne i henholdsvis Esbjerg og Haderslev. Pengene skal sikre flere undervisningstimer.

Torsdag aften har et politisk flertal fordelt pengene til læreruddannelserne rundt om i landet. I alt er 65 millioner kroner fordelt, hvoraf de 6,2 millioner kommer her til landsdelen.

Mere undervisning og vejledning 

- Pengene er øremærket til flere undervisningstimer, mere vejledning og mere feedback til de studerende, siger uddannelses- og forskningsminister, Jesper Petersen, (S), til TV SYD.

Fordelingen af pengene er ifølge ministeriet sket ud fra antallet af studenterårsværk på læreruddannelsen. Det vil sige, at uddannelser med mange studerende får flere penge.

- Stort behov for opkvalificering

Det betyder, at læreruddannelsen på UC Syd får 6,2 millioner kroner til fordeling på de to læreruddannelser.

Diana Mose Olsen (SF) er nyvalgt bestyrelsesformand på UC Syd og er byrådsmedlem for SF i Esbjerg Byråd
Diana Mose Olsen (SF) er nyvalgt bestyrelsesformand på UC Syd og er byrådsmedlem for SF i Esbjerg Byråd
Foto: Julie Schou Nielsen, TV SYD

Hos formand for bestyrelsen på EU Syd vækker de ekstra midler glæde.

- Hver eneste gang, der kommer penge til området, så bliver jeg meget glad. Vi har brug for, at uddannelsen bliver bedre, siger Diana Mose Olsen, bestyrelsesformand UC Syd og byrådsmedlem, Esbjerg Byråd, til TV SYD.

- Der er virkelig et stort et behov en opkvalificering af uddannelsen, så vores studerede bliver så dygtige som muligt, så alle midler i den sammenhæng er mere end velkommen, understreger hun. 

Jesper Petersen, der er undervisnings- og forskningsminister (S), er oprindeligt fra Haderslev og valgt til Folketinget i Sydjyllands Storkreds.
Jesper Petersen, der er undervisnings- og forskningsminister (S), er oprindeligt fra Haderslev og valgt til Folketinget i Sydjyllands Storkreds.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Ifølge uddannelses- og forskningsministeren kommer pengene til at betyde, at studerende allerede efter sommerferien vil opleve flere undervisningstimer og mere vejledning og feedback fra deres undervisere.

- Det er første skridt på vejen, inden vi tager hul på forhandlinger om en ny og bedre læreruddannelse, siger Jesper Petersen.

Snart forhandlinger om ny læreruddannelse.

I juni vil han invitere til forhandlinger om en ny læreruddannelse.

- Forarbejdet er lavet, så vi er meget klar til forhandlingerne med de andre partier, så vi håber, at forhandlingsforløbet bliver så kort, at vi kan implementere forbedringerne allerede fra 2023, siger Jesper Petersen.

Der er afsat 125 millioner kroner til det varige løft af uddannelsen fra 2023.

Læreruddannelsen var den sjette største uddannelse i Danmark i 2021, hvor 2.556 personer søgte optagelse på uddannelsen.