Mor til toprytter stod klar ved målstregen: - Det betyder meget, det er i Danmark

Emma Norsgaard fra Brædstrup sluttede som nummer 43 til Tour of Scandinavia, og mor Metteline Norsgaard har været med hele vejen.

Nordens største kvindecykelløb sluttede i dag i Haderslev efter 570 kilometers cykelløb gennem Norge, Sverige og Danmark.

En af tilskuerne ved målstregen ved Tour of Scandinavia 2023 var Metteline Norsgaard, som er mor til cykelrytter Emma Norsgaard fra Brædstrup.

- Det betyder rigtig meget at kunne se hende her i Danmark, for det er ikke tit, at jeg får en chance for at se min datter køre cykelløb, siger hun.

Datteren kører for holdet Movistar Team Women og har blandt andet vundet sjette etape i kvindernes Tour de France tidligere i år. I dag var hun med til at føre holdkaptajnen Annemiek van Vleuten til en samlet sejr i løbet.

Det var danskeren Cecilie Uttrup Ludwig, der vandt den afsluttende etape, mens hollænderen Annemiek van Vleuten vandt det samlede løb to sekunder foran danskeren.

Styrtregn under etapecykelløbet for kvinder, Tour of Scandinavias femte og sidste etape fra Middelfart til Haderslev
Styrtregn under etapecykelløbet for kvinder, Tour of Scandinavias femte og sidste etape fra Middelfart til Haderslev
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Særlig afslutning i Danmark

Metteline Norsgaard har taget datteren med på cykelløb i Danmark og Europa, siden hun var bare otte år gammel, og derfor var det også noget særligt at kunne stå ved målstregen til dagens afsluttende etape.

- Det er hendes drøm og hendes hverdag, så det betyder alverden, at hun har den mulighed, siger Metteline Norsgaard.

Og moren gætter på, at det heller ikke er ligegyldigt for Emma Norsgaard, at løbet slutter i Danmark.

- Det betyder rigtig meget for Emma, det ved jeg. Der er en helt anden opbakning og et sammenhold, fordi vi alle bliver lidt mere danske, når der kommer nogle danske ryttere. Og så har hendes familie og venner også en chance for at komme ud og se det, siger Metteline Norsgaard.

Ingen etapesejr, men samlet sejr

Inden dagens løb var Emma Norsgaard blevet spået som en mulig etapevinder, men muligheden viste sig aldrig rigtig for rytteren, der dog kortvarigt var i front i cykelløbet.

Målet med dagens løb var dog heller ikke en etapesejr til Emma Norsgaard, men at føre deres holdkaptajn Annemiek van Vleuten til sejr.

- Det er førertrøjen, som hele holdet skal ud at forsvare, og så kommer deres egne resultater i baggrunden, og det er helt, som det skal være, siger Metteline Norsgaard.