Kontingentstigninger vil sende Katrine og børnene til tælling

Katrine Lindenberg og hendes to børn har ikke råd til at gå til håndbold, hvis Hedensted Kommune hæver hal-lejen.

Fra 1. januar bliver det måske meget dyrere at gå til sport i Hedensted Kommune. Der skal nemlig lukkes et hul på omkring 100 millioner kroner i den kommunale pengekasse. 

Og det kommer i givet fald til at gå ud over idrætsforeninger, der benytter kommunens selvejende haller. Her skal der spares 4,47 millioner kroner. Derfor skal foreningerne betale mere i halleje, og den regning kan blive sendt videre til klubbernes medlemmer. 

quote

Børnene elsker det også så meget, at hvis vi en dag ikke kan komme, fordi vi skal noget andet, så er de meget kede af det, og plager for at komme afsted alligevel

Katrine Lindenberg, håndboldspiller, Hedensted

Noget Katrine Lindenberg er utrolig ked af. Det betyder nemlig, at hun og hendes to børn på tre og fem år, Freja og Lukas, må stoppe med at spille håndbold.

- Jeg er på sygedagpenge og har udsigt til flexløn, så jeg vil slet ikke have råd til kontingentstigninger, fortæller hun.

I dag betaler kommunen hele hallejen for idrætsforeningerne - altså 100 procent - men fra  januar 2023 har kommunen planer om at gå lige til grænsen af, hvad folkeoplysningsloven tillader. Den siger nemlig, at en kommune skal betale minimum 65 procent af hallejen.

Det betyder, at Hedensteds idrætsforeninger skal betale 35 procent mere fra det nye år, og det kan få store konsekvenser for flere af idrætsforeningerne - og ikke mindst medlemmerne, som regningen sendes videre til.

quote

Jeg er på sygedagpenge og har udsigt til flexløn, så jeg vil slet ikke have råd til kontingentstigninger

Katrine Lindenberg, håndboldspiller, Hedensted

Ugens højdepunkt forsvinder

Katrine Lindenberg betaler i dag 500 kroner i kontingent om året hver for børnene og 1.400 kroner for sig selv. Et beløb hun allerede får støtte til at betale af det den sociale forening 'Broen', der hjælper udsatte familier med blandt andet udgifter til medlemskaber af sportsklubber og sportstøj. 

Mere end fordobling af kontingentet vil have af store konsekvenser for hende og ikke mindst børnene.

- Så kommer de ikke til at spille håndbold, og det kommer jeg heller ikke selv til. Jeg vil ikke have råd til at skulle betale over 1.300 kroner per barn, og for mit eget vedkommende kommer (kontingentet, red.) lige op over 2.000 kroner, fortæller Katrine Lindeberg, som er utrolig trist over, hvis det bliver konsekvensen af Hedensted Kommunes beslutning.

- Håndbold er mit liv

- Jeg er meget, meget ked af det. Jeg har selv spillet håndbold hele mit liv, så det vil være svært at undvære det. Det er faktisk det eneste, der er tilbage af 'gamle mig' fra før, jeg blev syg, fortæller Katrine.

Både Katrine men også børnene ser altid meget frem til at skulle til håndbold. Ifølge Katrine er det både venskaberne og selve det at lege med en bold, som børnene også er meget grebet af.

- Børnene elsker det også så meget, at hvis vi en dag ikke kan komme, fordi vi skal noget andet, så er de meget kede af det, og plager for at komme afsted alligevel.

Katrine Lindenberg har ét stort ønske.

- Jeg håber så meget på, at de (Hedensted Kommune, red.) finder ud af, at det med at trække støtten til hallerne, dropper de.

Pernille Schultz har tre børn, der dyrker sport. Hun frygter også store kontingentstigninger.
Pernille Schultz har tre børn, der dyrker sport. Hun frygter også store kontingentstigninger.
Foto: Jeppe Frost Kyvsgaard

Prisstigninger ramme alle

Katrine Lindenberg og børnene er ikke de eneste, som nøje må se efter i budgettet, om der er penge til sporten, når prisstigningerne rammer lige om lidt.

Pernille Schulz har tre børn meldt ind i klubben. Ifølge hende giver hun mellem 1.200 og 1.400 kroner for, at hendes børn kan have det sjovt med håndbolden.

Men det beløb forventes at stige med flere tusinde kroner.

- Det ville jo være nærmest op mod 6.000 kroner for os som familie. Hvis vi skal betale så meget, så er der i hvert fald nogle ting, der skal prioriteres anderledes, siger Pernille Schulz.