Oversigt

Nyslået verdensmester i bridge er fra Horsens

Danmark er verdensmester i bridge. Det danske seniorlandshold besejrede lørdag USA og kan dermed tage hjem fra Marokko med guld om halsen. 66-årige Jørgen Hansen fra Horsens er en af de seks landsholdsspillere, der nu kan pynte sig med en guldmedalje.

Det skriver Danmarks Bridgeforbund i en pressemeddelelse.

Seniorlandsholdet består af seks spillere, som spiller sammen i par. Her er 66-årige Jørgen Hansen fra Horsens, og som til daglig spiller sammen med Steen Schou i Aarhus Bridgeklub. 

Fakta om bridge:

  • Bridge er et kortspil for fire personer.

  • Den moderne version, kontraktbridge, blev opfundet i 1925.

  • Bridge spilles over hele verden, og der afholdes internationale mesterskaber for både hold og par. Der konkurreres i både åben række samt dame-, mixed-, senior- og juniorrækker.

  • Danmarks Bridgeforbund blev stiftet i 1939 og har i dag omkring 20.000 medlemmer fordelt på 300 klubber.

  • Bridge dyrkes af blandt andre Bill Gates, Warren Buffett og dronning Margrethe.

 Kilde: Danmarks Bridgeforbund

Guldet er det andet til Danmark på fire år i seniorrækken. I 2019 vandt Danmark guld ved VM i Kina, mens det blev til bronze i 2022 i Italien. 

Direktør for Danmarks Bridgeforbund, Charlotte Fuglsang, glæder sig over, at Danmark endnu engang kommer hjem med VM-guld.

- Vi er utroligt stolte over, at seniorerne har vundet en VM-finale. For under en måned siden vandt U21-landsholdet VM i bridge for juniorer, og at seniorerne nu får guld viser, at bridge kan spilles i alle aldre og er et kortspil, man både kan dyrke som en fritidsinteresse og på et højt konkurrenceplan, siger Charlotte Fuglsang i pressemeddelelsen.