Beboer på bosted er død efter skoldhedt bad

Styrelsen for Patientsikkerhed er blevet orienteret om ulykke på bosted for udviklingshæmmede i Kolding.

Der er tilføjet oplysninger med Sydøstjyllands Politi nederst i artiklen.

En mandlig beboer på et bosted i Kolding er død af alvorlige forbrændinger. Han var blevet placeret i et spabad med skoldende varmt vand. Det skriver jv.dk.

Ulykken skete onsdag i sidste uge på et bosted for udviklingshæmmede på Centervej i Kolding.

Af endnu ukendte årsagen var vandet i spabadet skoldhedt, og beboeren, en mand i 40'erne, måtte køres til sygehuset med forbrændinger på store dele af kroppen.

Torsdag morgen har kommunen orienteret de pårørende til de øvrige beboere om ulykken, og at manden døde onsdag aften, skriver jv.dk.

Kommunen har desuden orienteret politiet og Styrelsen for Patientsikkerhed om ulykken.

- Vi er alle meget berørte af situationen og samarbejder tæt med de relevante myndigheder, skriver social- og handicapchef Gülcan Güven Grud i en mail, oplyser jv.dk.

Sydøstjyllands Politi har indledt en strafferetlig undersøgelse af hændelsen, som fandt sted den 31. januar. Det oplyser politiet til Ritzau.

Indtil videre undersøges hændelsen som en ulykke, men formålet er også at afdække, om der foreligger et strafbart forhold i relation til episoden, og hvor ansvaret i så fald kan placeres, lyder det.

Af hensyn til efterforskningen og de pårørende til den afdøde kan politiet ikke dele yderligere oplysninger med offentligheden.

TV SYD arbejder på at få en kommentar fra de ansvarlige i Kolding Kommune.