Martin Lewis levede et liv med fest og damer, men i dag har han smidt facaden for i stedet at fokusere på velgørenhed.

Han frygtede, at vennerne ville forsvinde, hvis han afslørede sit sande jeg

I 12 år var Martin Lewis afhængig af halvnøgne damer og high fives fra gutterne for at holde sit alter ego i live.

Når han sendte beskederne, var han som en narkoman på jagt efter sit næste fix.

For hver gang et billede af en halvnøgen kvinde tikkede ind på telefonen, mærkede han selvtilliden vende tilbage. Så følte han sig igen som DJ Lewis.

Ham, der spillede på natklubberne og blev genkendt på gaden. Ham, der fik high fives af gutterne og anerkendende blikke fra fremmede, fordi han altid fulgtes med de flotte damer.

Som DJ Lewis fik Martin den opmærksomhed, som han behøvede for at føle sig god nok. Særligt interessen fra pigerne i nattelivet gav ham selvtillid.
Foto: Privat

Og ham, der havde indbakken fuld af flirtende beskeder og billeder af piger i undertøj, selvom han havde en kæreste.

- For at opretholde facaden som DJ Lewis skulle jeg skrive med en masse piger, og jo flere der anerkendte mig og sendte halvnøgne billeder, jo mere følte jeg mig som en fandens karl og som kongen af verden. Det var mit brændstof, fortæller Martin Lewis.

Han var afhængig. Som en narkoman, der har brug for sit fix, havde Martin Lewis brug for high fives og halvnøgne damer for at holde sit alter ego i live.

quote

Der er mange mennesker, som jeg har såret og været et røvhul overfor

Martin Lewis, selvstændig

Det var nødvendigt, følte han. For uden DJ Lewis var der kun Martin. Og Martin var ingenting. Almindelige Martin gad ingen være venner med, troede han. Ligesom han var overbevist om, at pigernes beundring ville forsvinde, hvis han afslørede sit sande jeg.

- Jeg var så distanceret fra mit egentlige jeg, at hvis jeg ikke havde mine venner omkring mig til at holde DJ Lewis kørende, så svarede det til at sidde alene hjemme sammen med en person, som jeg ikke kendte, fortæller han.

I 12 år skjulte Martin sig bag DJ Lewis, indtil han som 31-årig fik en udfordring af en psykolog.

Social misbruger

Da 19-årige Martin Lewis trådte ind bag mixerpulten på en natklub som DJ Lewis, fik han sit første fix.

Søndagene var de værste for Martin Lewis. Uden kammerater og damer til at give ham bekræftelse kunne han ikke opretholde sin facade som DJ Lewis. I stedet følte han sig ensom, når han kun havde Martin som sin identitet.
Foto: Lasse Baltzer

Forklædt som sit alter ego mærkede han, hvordan angsten og usikkerheden, som han havde båret på hele sit liv, forduftede.

- Det var som at træde ind i en karakter, der gjorde mig til noget særligt. Ham, som alle ville være tæt på, feste med og hænge ud med, fortæller Martin Lewis.

quote

Jeg ville hellere løbe råbende ind i en rockerklub end at sidde alene i en weekend uden at kunne snakke med venner og skrive med damer

Martin Lewis, selvstændig

I de efterfølgende 12 år gjorde han derfor alt for ikke at føle sig som Martin. Han arrangerede fester, mødtes med gutterne i byen og var altid den sidste, der tog hjem fra klubben.

For at undgå ensomheden og sin dårlige selvtillid arrangerede Martin Lewis ofte fester og sammenkomster med venner og veninder. Det værste, han vidste, var nemlig at sidde alene derhjemme.
Foto: Privat

Så længe han var sammen med andre mennesker, kunne han opretholde sin facade og være DJ Lewis.

- Jeg kunne knap nok trække vejret, uden at jeg skulle have nogle venner ved siden af mig. Jeg var afhængig af dem for at kunne være DJ Lewis. Det er derfor, jeg plejer at sige, at jeg har været ‘social misbruger’, siger Martin Lewis.

Netop den formulering fik i 2014 hans psykolog til at give ham en udfordring: Tag ud i et sommerhus helt alene i en weekend og lad telefonen ligge i bilens handskerum.

Martin Lewis gemte sig bag sin facade som DJ Lewis.
Først i begyndelsen af sine 30'ere fik Martin Lewis et wake up call, som fik ham til at ændre sit liv og én gang for alle tage afsked med sin identitet som DJ Lewis.
Foto: Privat

- Dengang var det et mareridt. Jeg ville hellere løbe råbende ind i en rockerklub end at sidde alene i en weekend uden at kunne snakke med venner og skrive med damer og få bekræftelse.

En weekend alene i sommerhuset blev det aldrig til. I stedet skete opgøret med hans sociale misbrug den dag, han oplevede, at selv ikke DJ Lewis var perfekt.

Et knust hjerte skabte vejen

Martin Lewis troede, at han havde fundet sit livs kærlighed.

Indtil da var det altid DJ Lewis, som havde såret sine kærester, været dem utro og gjort forholdene forbi.

quote

Jeg indså, at jeg ikke længere kunne leve på den måde. Jeg måtte gøre op med mit sociale misbrug én gang for alle

Martin Lewis, selvstændig

For første gang havde han nu mødt en pige, som fik ham til at tro på ægte kærlighed, men for første gang var det også DJ Lewis’ tur til at blive afvist.

- Da jeg indså, at hun ikke gad mig mere, var det et ekstremt wakeupcall, fortæller Martin Lewis.

Alle de kvinder, han havde flirtet med og modtaget billeder fra, stod pludseligt klart i hans bevidsthed, og han erkendte, hvordan hans ihærdige forsøg på at opretholde sit alter ego havde været på bekostning af andre menneskers følelser.

Som DJ Lewis havde Martin mange overfladiske venskaber og bekendtskaber til piger, men ingen af dem kunne fjerne den utilstrækkelighed og ensomhed, som han følte inderst inde.
Foto: Privat

Utroskab og overfladiske venskaber havde måske givet ham en følelse af succes, men det var en kortvarig følelse, som nu efterlod ham med ensomhed.

- Det gjorde sindssygt ondt, men det var også en følelse af virkeligheden, for jeg indså, at selv DJ Lewis kunne blive valgt fra. Det var en mavepuster, fortæller han.

Det blev begyndelsen på Martin Lewis’ opgør med sit sociale misbrug.

Farvel til facaden

Ingen kvinders beundring, anerkendende high fives fra gutterne på natklubben eller misundelige blikke fra fremmede kunne dulme Martin Lewis’ smerte.

Med sit knuste hjerte virkede det derfor meningsløst at fortsætte som sit alter ego DJ Lewis.

- Jeg indså, at jeg ikke længere kunne leve på den måde. Jeg måtte gøre op med mit sociale misbrug én gang for alle, fortæller han.

Martin Lewis levede et liv med fest og damer, men i dag har han smidt facaden for i stedet at fokusere på velgørenhed.
Engang var det altafgørende for Martin, at alle vidste hvem DJ Lewis var, men i dag har han fundet et større formål med sit liv gennem velgørenhedsarbejde.
Foto: Privat

På det tidspunkt i 2014 arbejdede han stadig som DJ i sin virksomhed Loud ‘n’ Proud Productions, men natklubber og dansegulv var ikke længere nok. For når musikken slukkede, havde Martin brug for mere.

Sådan opstod Team Loud ‘n’ Proud. Et fællesskab af mennesker som Martin Lewis laver velgørenhedsarbejde sammen med.

quote

Havde jeg præsenteret det her liv for DJ Lewis for ti år siden, havde han tænkt: ‘Hvad fanden er det for en svagpisser’

Martin Lewis, selvstændig

Alt fra at hente konfirmander ved kirken, levere dagligvarer til socialt udsatte eller samle ind for blandt andet Kræftens Bekæmpelse.

- Der er mange mennesker, som jeg har såret og været et røvhul overfor. Det kan jeg ikke gøre om, men med velgørenhedsarbejdet kan jeg gøre noget godt for andre, siger Martin Lewis.

Når Martin Lewis laver velgørenhedsarbejde sammen med Team Loud 'n' Proud, er det med ønsket om at vise andre mennesker, at de er gode nok, præcis som de er.
Når Martin Lewis laver velgørenhedsarbejde sammen med Team Loud 'n' Proud, er det med ønsket om at vise andre mennesker, at de er gode nok, præcis som de er.
Foto: Jonas Ravnkilde Johansen, TV SYD

Alt velgørenhedsarbejde beror på frivillighed, så ingen medlemmer i teamet betaler kontingent, og ingen får løn.

Det handler udelukkende om et ønske om at gøre noget godt for andre. Særligt for én gruppe mennesker.

Selvom Team Loud ‘n’ Proud ligner et villakvarters værste mareridt, kan du på TV SYD PLAY se, hvad der egentligt gemmer sig bag dækrøg og energidrik. 

‘Hvad fanden er det for en svagpisser’

Flere af medlemmerne i Team Loud ‘n’ Proud har en fortid med mobning i barndommen, dårligt selvværd og ensomhed, og ligesom Martin Lewis skjulte nogle af medlemmerne sig i mange år bag en facade.

Mød fire medlemmer

Medlemmer af Team Loud and Proud.

Pernille Bak

Pernille Bak

- Jeg har ADHD, så i nogle sammenhænge kan jeg godt føle, at jeg ikke passer ind. Jeg er meget udadvendt, frembrusende og en humørbombe, men hos Team Loud and Proud føler jeg mig ikke mærkelig, og der er plads til mig, selvom jeg måske fylder meget, fortæller Pernille Bak fra Horsens.

Hos Team Loud and Proud har hun fundet et fællesskab, hvor hun ikke føler, at hun skal navigere eller lave om på sig selv for at passe ind. Her rummer de hinandens forskelligheder, mens de samtidig forsøger at udbrede budskabet om, at alle er gode nok, præcis som de er.

- For mig er det vigtigt at vise, at uanset hvor skæv du ser ud for andre mennesker, så bliv ved med det, for du gør kun verden mere farverig. 

Medlemmer af Team Loud and Proud.

Daniel Lund

Daniel Lund

- Jeg blev drillet meget med min vægt og mine flyveører i folkeskolen, og derfor har jeg efterfølgende haft svært ved at stole på andre. Hos Team Loud and Proud kan jeg være mig selv 100 procent, for jeg bliver ikke dømt på, hvordan jeg ser ud. Det har jeg aldrig oplevet i en vennekreds før, fortæller Daniel Lund.

Han bor på Amager i København, men tager gerne turen til Viuf for at være sammen med Team Loud and Proud. For selvom meget handler om en fælles interesse for biler, er der også plads til de dybe snakke. Som for eksempel da Daniel Lunds mor blev syg og senere døde af kræft.

- Jeg var helt ved siden af mig selv og vidste ikke, hvordan jeg skulle håndtere det. Jeg har snakket meget med de andre medlemmer og delt ud af mine bekymringer, og de har været gode til at tage imod, lytte og komme med råd, fortæller han.

Medlemmer af Team Loud and Proud.

Laura Donalda

Laura Donalda

- I folkeskolen var jeg den stille pige, der bare fulgte efter de andre. Jeg turde ikke sige min mening, for dengang turde jeg ikke være mig selv. Jeg lukkede mig mere inde i mig selv og holdte mig i baggrunden, fortæller Laura Donalda fra Ribe.

Siden hun mødte Martin Lewis og blev en del af Team Loud and Proud, har hun gennemgået en udvikling. Medlemmerne tog imod Laura Donalda med positiv energi, og det fik hende til at tro mere på sig selv.   

- Hvis ikke jeg havde mødt dem, er jeg bange for, at jeg stadig ville være hende, der lukkede sig selv inde. Derfor betyder det meget for mig, når jeg sammen med Team Loud and Proud kan være med til at inspirere andre til at tro på dem selv. At jeg kan gøre det for andre mennesker, som Team Loud and Proud har gjort for mig.

Medlemmer af Team Loud and Proud.

Peter Holgaard

Peter Holgaard

- I 2020 blev jeg ramt af en personlig nedtur og opsøgte Martin efter at have set en af hans videoer på Youtube. At blive en del af Team Loud and Proud var med til at trække mig op af mit hul, fortæller Peter Holgaard fra Viuf.

Også da hans mor døde i begyndelsen af året, har medlemmerne i Team Loud and Proud støttet ham i sin sorg. 

- Folk er der bare, og der bliver ikke stillet spørgsmålstegn. De stepper bare op. Det er spidskompetencen i vores fællesskab.

Derfor er Team Loud and Proud blevet Peter Holgaards ‘tilvalgte familie’, som han kalder det. Fællesskabet er hans fristed, hvor han finder tryghed, ro og sammenhold.

- Vi er en flok mennesker, som ikke nødvendigvis passer ind i de normale kasser, men her er der ikke en kasse, du skal passe ind i. Vi kommer med hver vores baggrund, så uanset hvad du har brug for hjælp til, er der næsten altid en, som har kompetencerne til at hjælpe dig, og jeg har set, hvordan folk har udviklet sig og brudt ud af deres skal, når først de har fundet sig tilrette. Så på en måde får vi vores forskelligheder koblet sammen til noget magisk.

Sammen med Loud ‘n’ Proud har nu 40-årige Martin Lewis endegyldigt taget afsked med sit alter ego DJ Lewis og er ikke længere afhængig af andres bekræftelse for at føle sig god nok.

- Havde jeg præsenteret det her liv for DJ Lewis for ti år siden, havde han tænkt: ‘Hvad fanden er det for en svagpisser’, fortæller Martin Lewis og tilføjer:

- Med fare for at der går Walt Disney i den, så føler jeg mig som det rigeste menneske i verden, fordi jeg kan være med til at hjælpe så mange mennesker, og mere behøver jeg ikke for at føle mig god nok, siger Martin Lewis.

Martin Lewis foretrækker stadig at være sammen med andre mennesker, men forskellen fra tidligere er, at han ikke længere er afhængig af det, og at han ikke længere gemmer sig bag en facade.
Foto: Jonas Ravnkilde Johansen, TV SYD

Nu tror han på, at usikkerheden, de momentvise tvivl på sig selv og øjeblikke med ensomhed er det, der gør ham stærk.

For det er netop de følelser, der forbinder ham med Team Loud ‘n’ Proud og gør ham i stand til at hjælpe andre, som stadig sidder fast bag en facade.