Stor aktion i Vamdrup: 13 mand anholdt for at drive illegal cigaretfabrik

Med Europol, Skattestyrelsen, Toldstyrelsen og udenlandsk politi har Danmark efterforsket ulovlig fabrik i Vamdrup syd for Kolding.

Artiklen er opdateret med udfaldet af dagens grundlovsforhør ved Retten i Kolding.

11 millioner cigaretter røg tirsdag aften over på politiets lager i stedet for at ende som ulovlig tobak på gaden.

I en stor aktion slog Særlig Efterforskning Vest (SEV) til mod en illegal cigaretfabrik i Vamdrup i Sydjylland.

Her blev adskillige millioner cigaretter fundet, mens 13 mænd fra Polen og Ukraine blev anholdt. Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse onsdag.

- Ved aktionen blev der beslaglagt cirka 11 millioner cigaretter samt en større mængde professionelt produktionsudstyr, udtaler vicepolitiinspektør ved SEV Morten Vegger i meddelelsen.

- Det er vores opfattelse, at de anholdte gennem en længere periode har produceret adskillige millioner cigaretter på stedet, siger han videre.

De anholdte mænd er mellem 32 år og 70 år. De er alle sigtet for groft smugleri ved at have indsmuglet råtobak, der skulle bruges til ulovligt at producere flere millioner cigaretter.

Det er ikke kun dansk politi, der har holdt øje med den illegale fabrik og transporten af tobak dertil.

Klik og se mere på Localeyes.dk

Efterforskningen er sket i samarbejde med Europol, Skattestyrelsen og flere udenlandske politimyndigheder.

De 13 polakker og ukrainere er blevet varetægtsfængslet i knap fire uger. De nægter sig alle skyldige, og ingen af dem ønskede at afgive forklaring ved grundlovsforhøret ved Retten i Kolding, hvor anklagemyndigheden bad om at få dørene lukket, oplyser Østjyllands Politi på Twitter onsdag eftermiddag.

Alle 13 har taget forbehold for at kære kendelsen. Hvis de vælger at kære, vil det sige, at Vestre Landsret skal tage stilling til, hvorvidt de skal varetægtsfængsles.