Vinbonden Claus elsker tørken: - Jeg er en meget glad vinbonde

Lindely Vingård i Sdr. Vilstrup ved Kolding er Danmarks tredjestørste vingård. Det går godt for tiden, for der har været masser af sol den seneste tid, hvilket vinbonden Claus Møller Pedersen glæder sig over.

Claus Møller Pedersen dyrker primært druerne Solaris, Rondo og Pinot Noir. De er de druesorter, som klarer sig bedst i det danske klima. 

- Det er jo solskinstimerne, man tæller som vinbonde, siger Claus Møller Pedersen, ejeren af Danmarks tredjestørste vingård, Lindely Vingård.

Og solskinstimer er der masser af for tiden. 

- Jo flere solskinstimer, jo mere fotosyntese får vi, og det får sukkerindholdet i druerne op, fortæller Claus Møller Pedersen.

quote

Hvad gør man, hvis man løber tør for vin? Man køber en vingård,

Claus Møller Pedersen

Og netop de mange timers sol, der har været den seneste tid, får smilet frem hos vinbonden i Sønder Vilstrup ved Kolding.

Tid til forandring

Tilbage i 2020 skulle der ske noget noget for Claus Møller Pedersen og hans familie.

- Vores første ide var at købe en vingård i Italien, rykke teltpælene op og flytte til Italien, men da jeg ikke ved noget om vin, og jeg ikke kan italiensk, så er det måske en rigtig god ide at starte i Danmark, fortæller Claus Møller Pedersen og forsætter:

- Vi tog en chance. For hvad gør man, hvis man løber tør for vin? Man køber en vingård, lyder det smilende fra vinbonden. 

IMG_3357.jpeg

Familien overtog Lindely Vingård i 2020 og vin-eventyret begyndte.

- Det har været en rimelig vanvittig rejse og en lang læringsprocessen. Jeg er en meget glad vinbonde, siger Claus Møller Pedersen.