Nu er der nye og komfortable senge til alle patienter

På Sygehus Sønderjylland er der indkøbt 420 nye senge, som både øger hygiejnen, sundheden og arbejdsmiljøet.

Når patienter bliver indlagt på sygehusene i Sønderborg, Aabenraa og Tønder, kan de se frem til en komfortabel og fuldstændig rengjort seng.

Der er nemlig blevet indkøbt 420 nye senge, som både tager højde for arbejdsmiljøet, komforten og hygiejnen.

Fokus på tryksår

Sygehus Sønderjylland har fokus på nul tryksår, som er en tilstand, der giver store problemer for patienten.

- Tryksår har store omkostninger for patienter, fordi det giver store smerter og påvirker livskvaliteten, fortæller Tina Jakobsen, sårsygeplejerske Sygehus Sønderjylland.

Madrassen er nøje udvalgt efter et længere forløb med afprøvninger og test med patienter. Der er stor forskel på trykket fra hælene og fra bagdelen, og det tager den højde for i de inddelte zoner.

- Det er dejligt, at vi endelig har fået dem i hus, men jeg glæder mig mest på patienternes vegne, for de får en bedre madras, siger Tina Jakobsen.

Bedre arbejdsmiljø

Patienterne er ikke de eneste som får glæde af sengene. Meget er forbedret fra de 20 år gamle senge, som har været fast inventar indtil nu. Sengehestene er blevet enhåndsbetjente, og derfor kan personalet nemmere komme til patienten.

Derudover er galgesystemet, hvor patienterne kan trække sig op, blevet løsnet, så patienterne nemmere kan hjælpe sig selv.

Har man lange ben, kan sengene også forlænges, så der er plads til patienten.

- Det har været en lang omgang, som startede i 2015, men det har absolut været det hele værd, siger Tom Johansen, chefportør for Sygehus Sønderjylland.

Sengehesten kan betjenes med een hånd.
Sengehesten kan betjenes med een hånd.
Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD