TV der bevæger dig

Blans bliver bacon-hovedstad

Blans udbygger nu sin position som Danmarks baconhovedstad. Danish Crown har nemlig besluttet at udvide slagteriet i byen med en ny afdeling, der gør det muligt både at salte og røge den bacon, der eksporteres til det engelske marked

Danish Crown investerer i omegnen af 70 millioner kroner i den nye afdeling i Blans, der ventes at skabe 8-10 nye arbejdspladser i Blans. Det er Danish Crowns største investering i et svineslagteri i ni år.

Hidtil har det kun været muligt at salte baconen på slagteriet. 

- Bacon er et strategisk udviklingsområde for os, og procesmæssigt giver det mest mening, hvis vi i fremtiden både røger og salter i Blans, hvor råvarerne er i forvejen. Det er en specialproduktion med relativt store sæsonudsving, så det har været afgørende, at vi har kapaciteten til at følge med efterspørgslen, siger Søren F. Eriksen, adm. direktør i Danish Crown Pork B2B i en pressemeddelelse fra Danish Crown om udvidelsen.

Han forklarer, at den nye afdeling forhåbentligt kommer til at betyde en lille forøgelse af produktionen af bacon.
Danish Crown i Blans sender på nuværende tidspunkt ca. 700 tons bacon om ugen til England.

Danish Crown investerer i omegnen af 70 millioner kroner i den nye afdeling, der ventes at skabe 8-10 nye arbejdspladser i Blans. Det er Danish Crowns største investering i et svineslagteri i ni år.

Lige nu arbejdes der på at få en miljøgodkendelse og byggetilladelse til den nye afdeling, som forventes at stå færdig i slutningen af 2017.