Oversigt

Flere syd- og sønderjyder er blandt de syge i salmonellaudbrud

DTU Fødevareinstituttet, Fødevarestyrelsen og Statens Serum Institut (SSI) efterforsker i øjeblikket et udbrud med salmonella.

Siden midten af marts har 40 patienter været registreret syge med den samme type salmonella.

Men de har ikke været ude at rejse, har ikke spist på de samme restauranter og har ikke deltaget i fælles arrangementer. De bor desuden spredt over hele landet.

Myndighederne mistænker derfor, at smittekilden er hakket kød solgt i supermarkeder. Det peger foreløbige undersøgelser på, skriver SSI i en pressemeddelelse.

- Selv om vi endnu ikke ved med sikkerhed, hvad der har gjort folk syge med salmonella, vil vi gerne have, at forbrugerne er ekstra opmærksomme på den gode køkkenhygiejne, lyder det fra sektorchef hos Fødevarestyrelsen Annette Perge.

- Det er vigtigt, at man gennemsteger hakket kød, holder det spiseklare adskilt fra det rå kød og lader være med at smage på det rå kød, lyder anbefalingen.

Blandt de syge er 24 mænd og 16 kvinder. Patienterne er mellem 0-83 år.

Af de 40 er 16 fundet i Region Hovedstaden. Derudover er syv fra det midtjyske, tre fra det nordjyske, seks fra Region Sjælland og otte fra Region Syddanmark.

Salmonella er en bakterie, der forårsager salmonellose. Det er en tarminfektion i maven, som især er karakteriseret ved diarré og generel utilpashed.

Smitte sker næsten udelukkende via mad.